tiistai 13. maaliskuuta 2012

Rovaniemeläiskitaristit lämppäröivät John Fogertyä! Creedence Clearwater Revivalin keulahahmona tunnetuksi tullut amerikkalaislaulaja, kitaristi ja lauluntekijä John Fogerty saapuu kesällä Ouluun. Hän esiintyy sunnuntaina 1. heinäkuuta Raatin stadionilla. Lämppäreinä esiintyvät yhtyeet Eppu Normaali ja Austin Mailer. Stadionkonsertin liput tulevat myyntiin maanantaina 19. maaliskuuta Lippupisteessä.
John Fogertyn soolouran levyjä on myyty yli kolme miljoonaa kappaletta ja CCR-levyjä puolestaan lähes 50 miljoonaa maailmanlaajuisesti.
Eppu Normaali -yhtyeelle pääsy John Fogertyn lämppäriksi oli erittäin mieluinen.Yhtyeen rovaniemeläislähtöiselle kitaristille Juha Torviselle Fogerty oli nuoruuden sankari.
- Vielä tänä päivänäkin Cosmo's Factoryn kansi määrittelee minulle, miltä bändin tulee näyttää. Enhän minä tätä koskaan olisi uskonut, että jonain päivänä kipuamme samalle lavalle. Uskon, että illasta tulee ainakin minun kesäni kohokohta, varsinkin kun tiedän Fogertyn olevan edelleen erinomaisessa vedossa, itsestäni nyt puhumattakaan.
Ennen Fogerty-konserttia esiintyy myös oululainen kantriorkesteri Austin Mailer, joka on jatkanut edesmenneen vokalistinsa H. K. Karjalaisen (1955-2007) jalanjälkiä esittäen lännen lauluja suomeksi ja lähes 100%:sti omaa tuotantoa. Yhtyeen riveistä löytyy, Wristshakersistä tuttu pohjoisen kepittäjä Kepa Härkönen (kuvassa).
- Fogertyn biisejä tuli kuunneltua nuorena paljonkin. Mulla oli vanhempia kavereita, joilla oli kaikki CCR- levyt ennenkuin minulla oli edes omaa levysoitinta.
- Levyjä kuunneltiin ja myöhemmin koitin kopsata joululahjaksi saadulla kitaralla Fogertyn riffejä. Erityisesti biisi I put a spell on you viehätti jo silloin raakuudellaan ja vauhdillaan hurmaa edelleen Travelin` band.
- On niitä monia muitakin. Fogertyn soololevyistä Blue Moon Swamp on myös tehnyt ison vaikutuksen kitaroineen päivineen.
Edellisen kerran Kepa Härkönen kertoo nähneensä John Fogertyn livenä Helsingissä vuonna 2008.
Vielä lisäyksenä. Pohjoisilla leveysasteilla maailmantähti vieraili muutama vuosi sitten Piittimessä, jolloin hänen lämppärinä toimi kiirunalainen Willy Clay Band. Yhtyeessä kitaroi muun muassa pajalalainen Örjan Mäki, joten "meänperältä" kitarataitureita piisaa joka lähtöön, pienille ja suurillekin areenoille.