torstai 29. maaliskuuta 2012

Markus vakavasti sairas!
Pari vuotta sitten viettäessään 60-vuotispäiviään kaulinpääläislähtöinen Markus (Markku Tranberg) vieraili studiossa ja levytti uudelleen Taivalkunta Beatistä tutun muusikon Jasu Mäntylän tuottamana vanhan hittinsä Jos vielä oot vapaa.
Silloin kaikki näytti vielä hyvältä. Nyt hänen kanssaan pitkään yhteistyötä tehnyt tamperelaislaulaja Ilkka Kuusniemi kertoo, ettei Markuksesta ole ollut keikoille enää pitkään aikaan.
- Hän on sairastellut vakavammin jo noin vuoden verran. Tällä hetkellä sydämen rytmihäiriöt ovat pahin vaiva. Toivottavasti lääkärit löytävät oikean hoitomenetelmän, että saataisiin vielä mies kuntoon, Kuusniemi toivoo.
Markushan nousi iskelmän tähtitaivaalle 1969 Tähtijahti-kilpailun kautta ja pääsi levyttämään laulun Viimeinen kevät. Seuraavana vuonna hän teki jo historiaa.
Vexi Salmi: "Vaikka Markus ei voikaan ylpeillä pitkällä hittiputkella, hän jää kevyen musiikin historiaan yhdellä komeimmista suorituksista. Harvassa ovat ne sinkut, joiden kummatkin puolet ovat vallanneet listan kärjen. Markus teki sen ja vielä niin, että kumpikin soi edelleenkin." Kyse on tietenkin levystä Jos vielä oot vapaa/ Vain kotka lentää aurinkoon, joka ilmestyi vuonna 1970.