tiistai 1. toukokuuta 2012

Slade ja Michael Monroe tähdittävät Twin City-festivaalia!
18.-21. heinäkuuta juhlittava Tornion Twin City Festivals on julkistanut ensi kesän esiintyjälistansa.
Kauniilla paikalla Tornionjoen rannalla viidettä kertaa vietettävä kaupunkifestivaali huipentuu lauantaina legendaarisen brittibändi Sladen vierailuun.
Satavarmasti kädet käyvät ja tanner tömisee yleisön jalkojen alla, kun Slade laulattaa hittejään, joita varsinkin 1970-luvulla yhtye takoi kunnioitettavan määrän. Esimerkkeinä vain Coz I luv you, Look wot you dun, Take me back `ome, Mama weer all crazee now, Gudbuy T`Jane, Cum on feel the noize, Skweeze me pleeze me, Far far away ja Everyday.
Twin City-festivaaleilla on luvassa lauantaina oikea rock`n`rollin riemujuhla, sillä myös illan toinen vetonaula Michael Monroe lataa lauteille kipinöivän ja vitaalisen shown. Slade on jättänyt jälkensä myös rockylpeyteemme, joka on viime vuosina saanut päälle aivan uskomattoman draivin.
Kesäkuussa 50 vuotta täyttävä Monroe on tämän kesän kuumin suomalainen rocknimi, kysytty niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Hänen viimeisin albumi Sensory Overdrive on saanut kaikkialla glooriaa, niin kuin rokkari itsekin, viimeisimpänä tunnustuksena Wall Street Journalin-lehden, Guns 'N Roses-muusikkojen säestyksellä, antama titteli maailman arvostetuin rokkistara.
Varaslähtö pitkän viikonlopun viettoon Twin City-festivaaleilla otetaan pehmeästi jo keskiviikkona 18.7. senaattori Mikko Alatalon vetämällä lauluillalla, jonka jälkeen iltaa jatketaan perinteisillä lavatansseilla, josta vastaa Sääskisafari-kiertue artisteineen.
Mukana ovat muun muassa Tarja Ylitalo ja huippusuosittu ja taitava ruotsalainen, meänkielistä huumoria viljelevä Raj-Raj Band, joka kerää länsinaapurissa täysiä konsertti- ja tanssisaleja, missä esiintyykin. Luulajan kulttuuritalon suuren salin yhtye on loppuunmyynyt jo 7 kertaa peräkkäin!!!
Torstaina saa ensikasteensa, pääasiassa festivaalin jatkobilepaikkana toimiva, kaksikerroksinen jättiläismäinen teltta. Sen uumenissa yleisöä hauskuttavat Tornioon rantautuvan Stand Up Finlandian seitsemän koomikkoa kirkkaimpana tähtenään Sami Hedberg. Muut ryhmän jäsenet ovat Pete Kosunen, Jape Grönroos, Joni Koivuniemi, Tommi Mujunen, Zaani ja Rudirok.
Illan huipentuma teltassa on " Tornion oman pojan" Vuoden 2011 Live-esiintyjän Emmallakin palkitun Jukka Pojan keikka, eikä ole epäilystäkään siitä, etteikö hän saisi vastustamattomilla kesäisillä reggaerytmeillään yleisön lanteet keinumaan ja hornankattilan kiehumaan.
Perjantain esiintyjiä ovat Suomipopin kuningatar Chisu, paluuta takaisin keikkakuvioihin tekevä PMMP ja sanansäilällä sivaltavat puhekoneet Paleface ja Petri Nygård.
Iskelmäpuolen kovia nimiä festivaaleilla edustavat Suvi Teräsniska ja Frederik. Mukana ovat myös molemmat Bilebändi 2012-kisan finalistit Lipsaset ja Grooving High Allstars.

Viime vuonna Twin City Festivals keräsi yli 10 000 kävijää ja viidessä vuodessa se on monipuolisella ohjelmallaan vakiinnuttanut paikkansa Lapin yhtenä suosituimmista kesätapahtumista. 20-vuotisjuhliaan viettävän ravintola Umpitunnelin läheisyyteen se kerää kävijöitä Meri-Lapin lisäksi, myös kauempaa Suomesta ja Ruotsista.www.twincityfestivals.com