maanantai 18. heinäkuuta 2011

Andrew Black lauantaina Roissa!
Komeaääninen laulaja-kitaristi Andrew Black löi itsensä läpi Atlantan musiikkipiireissä vuonna 1999 omalla versiollaan Luther Allisonin kappaleesta Cherry red wine. Mielellään bluesin lisäksi myös rockia ja jazzia laulava Black on jäänyt kuitenkin toistaiseksi paikalliseksi lahjakkuudeksi ja niinpä monet pitkänlinjan muusikot ovat yrittävät avittaa häntä matkalla maineeseen.
Taustatukea hän on saanut sikäläiseltä suuruudelta Forrest McDonaldilta, joka on jäänyt historiankirjoihin kitarasoolostaan Bob Seger-klassikossa Old time rock and roll. Andrew laulaa omien keikkojensa lisäksi, myös hänen bändissä. Myös Paul Rodgersin(Free, Bad Company) bändissä soittava ja monet Heart-yhtyeen miljoonalevyistä tuottanut Howard Leese on hehkuttanut Blackin ääntä. Omalle soololevylleen Secreat Weapon hän nappasi Andrewn tulkitsemaan bluesin I`ve been leavin`you. Leesen levyn muita vieraita ovat Joe Lynn Turner, Jimi Jamison, Paul Rodgers ja Keith Emerson.
Euroopassa Andrew Blackistä on pitänyt ääntä moninkertainen Lapin kävijä Robin Bibi, joka tuo hänet myös Suomeen. Rovaniemen neljännessä Summertime Bluesissa, rantaravintola Valdemarissa Black esiintyy bändin kanssa 23. heinäkuuta. Lämmittelijänä toimii tapahtuman järjestäjän Jarmo Puhakan Luigi´s Combo. Edellisen illan esiintyjät ovat Robin Bibi & Natural Balls .
Andrew Blackille ulkomaan keikat ovat uusi asia, sillä Englannissa hän keikkailee tänä kesänä toista kertaa ja Suomen vierailu on ensimmäinen. Vaikka läpimurto vielä odottaa häntä, muusikon ammatti hänelle oli selviö jo nuorena. Ennen teini-iän bändikuvioita, hän oli ehtinyt opetella jo pianon- ja trumpetinsoittoa ja musikaalisuus on tullut hänelle verenperintönä, sillä esimerkiksi hänen isoisänsä Fred Wyatt vaikutti kuulussa lauluyhtye Plattersissä.