torstai 28. heinäkuuta 2011

Iskelmä Finlandia Mariskalle!
nä iltana Nokian Tapsan Tahdeilla jaetaan Iskelmä Finlandia ja se menee Mariskalle!
Iskelmä Finlandia on jaettu vuodesta 2001 ja vuosien mittaan se on noussut yhdeksi merkittävimmistä suomalaisen kevyenmusiikin tunnustuksista. Palkinnon arvo on 10 000 euroa.
Kun jakajana on tänä vuonna Mr Emma Arto Alaspää, joka on työkseen kirjoittanut viime vuosikymmenet Ääni-ja Kuvatallennetuottajissa kannustavia puheita tulevaisuuden toivoille, ei hän voi ketään muuta valita kuin Mariskan.
Iskelmä Finlandiahan ei ole elämäntyöpalkinto. Jos olisi, sen saisi joku muista Danny, Pepe, Meiju Suvas tai Markku Aro. Näiden kaikkien kanssa Alaspää on työskennellyt trumpetistina, taustalaulajana ja levy-yhtiövuosinaan.
Viime vuonna Pirkko Mannola valitsi Laura Voutilaisen. Se oli helppo arvata, koska hän valitsi "oman kuvansa". Edellisenä vuonna Henrik-Otto Donner valitsi Charles Plogmanin. Se oli helppo arvata, koska hän oli joukossa ainoa suomenruotsalainen.
Jos kevyen musiikin historiaan Ami Aspelundin Apinamies-hitin möreänä miesäänenä jäävä Alaspää kuitenkin yllättää ja poikkeaa loogisen ajattelun polulta, hänen valintansa on Pepe Willberg. Arto on henkeen ja vereen lauluyhtyemiehiä ja Pepe on laulanut useissa. Willberg on myös Iskelmä Finlandia-ehdokkaista ehdottomasti taitavin laulajana ja hän olisi ansainnut urallaan suuremman suosion, mitä on saanut.
Enemmän Iskelmä Finlandian voittajaa kuitenkin askarruttaa, kenet kansa valitsee suosikikseen näistä viidestä. Voisiko sitä ehkä ennakoida aiempien kisojen perusteella? Munamies, Paradise Oskar, Martti ”Idoli” Saarinen. Eli se voittaa, joka on lutuisin!
Voit seurata Iskelmä Finlandian saajan julkistamista suorassa lähetyksessä to 28.7. klo 20.00 YLE TV2:ssa, Radio Suomessa ja Satumaa-netissä.
PS. Pepe Willberg voitti Iskelmä Finlandian ja kansa valitsi Dannyn!