maanantai 25. heinäkuuta 2011

Blues virvoitti Roissa ja Kemissä!
Viime viikonloppuna Lapissa oli Twinkkareiden ohella kaksi pienempääkin laadukasta musiikkitapahtumaa, Summertimeblues Rovaniemen Valdemarissa ja Kesäkissablues Kemin Puistopaviljongilla. Molemmat sujuivat aurinkoisissa tunnelmissa ja jättivät sekä yleisölle, että järjestäjille hyvän jälkimaun.
Bluespromoottori Jarmo Puhakan mukaan Summertimebluesissa oli yleisöä edellisvuosien tapaan. Hieman vähemmän kuitenkin kuin viime vuonna, jolloin paikallinen suuruus Arcticus 1970-luvulta teki comeback-keikan.
- Perstuntumalta sanoisin, että perjantaina oli noin 400 ja lauantaina 500.
Puhakka on tyytyväinen yleisömäärään, mutta myös artistivalintoihinsa, jotka hoitivat leiviskänsä enemmän kuin hyvin.
- Andrew Black (kuvassa) oli aivan loistava laulaja. Kitaristinakin kova luu. Blues- ja soul-hommissa hän on aivan maailmanluokkaa ja hän osasi myös pelata yleisön kanssa Amerikan tyyliin.
- Komppaava Robin Bibin bändi oli myös selkeästi oivaltanut, mistä miehen musassa oli kyse.
Puhakka sai Andrew Blackin myös studioon. Siinä hötäkässä unohtuivat joulupukin ja tuntureiden esittelyt, mutta vieras näytti Jarmon mukaan silti viihtyvän. Puhakkahan valmistelee parhaillaan sooloalbumia, jonka tuottaa blueslegenda Otis Grand.
- Andrew lauloi kuusi minun biisiäni nauhalle ja jälki on rautaa! Joka ralli meni purkkiin eka otolla. Se oli todellista pro-meininkiä!, Jarmo hehkuttaa.
Moninkertaisen Lapin kävijän Robin Bibin keikkaa Puhakka piti myös tiukkana.
- Hieman oli mennyt Stevie Ray Vaughan- ja Henkka-osastolle meno,mutta hyvä niinkin.

Tämän kesän uutuus Summertimebluesissa oli risteily Kemijoella, joka aiheutti ryysiksen ja helteisessä säässä oli luonnollisesti menestys.
- Paatti oli täynnä. Vajaa sata mahtu mukaan ja kaikilla

oli hauskaa. Andrew ja Robin olivat vedossa akustisestikin, Jarmo kertoo ja lupaa risteilyn myös ensi vuodeksi. (Aiheesta on juttua lauantain Lapin Kansassa!)
Kemin Kesäkissabluesin varaslähtö oli Tuomas Laajoen vetämä "pikkukollien" musaleiri, jossa opettajina toimi Grooving High Allstars-bändin ydinjoukko.
- Se oli napakymppi. Viikonmittainen Rymyn musiikkileiri vakiinnutti kerralla paikkansa ja ensi vuonna musaleirin hedelmiä hyödynnetään varmasti entistä enemmän Kesäkissabluesissa, Laajoki uskoo.
Muutenkin muotoaan etsivä Kemin Rytmimusiikin Ystävien-yhdistyksen talkoilema Kesäkissablues täytti järjestäjien odotukset ja matka jatkuu kohti uusia seikkailuja. Jo ensi kuussa yhdistys järjestää kaikille merilappilaisille kaksipäiväisen Juicerockin.
- Kauttalinjan fiilikset Kesäkissassa olivat hyvät ja kävijämäärä jatkoi kasvua ja mikä parasta pystyttiin tarjoamaan jokaiselle jotain, sinisen eri sävyjä, Tuomas summaa tapahtumaa, jonka vetonaulat olivat tänä vuonna Wentus Blues Band (kuvassa), Mariska ja kitaristi Black River Bluesman. (Kuva: Johanna Laajoki)