sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Raj-Raj Band, mikä veto, mikä lento!

Samaan aikaan,
kun Oulun Kauppatorilla ukkosmyrsky hajottaa Rotuaari Piknikin lavarakenteita, Pajalan markkinoiden showteltassa, Rolf Digervall hyppää kovaäänistornin päälle ja yllättää bändikaverinsakin. Hän huojuu katonrajassa, mutta
laulu kulkee ja Kuppari-Rolf lyö vain löylyä lissää.
Vauhdissa on tietenkin Tornionlaakson paras showyhtye Raj-Raj Band, vaikka voisi luulla, että lauteilla on nuori kepposia tekevä rock`n`roll-bändi. Jo yhtyeen sisääntulo Remu-huudatuksineen bassorummun tömistessä, tuo mieleen Hurriganesin parhaat
päivät, jolloin kansa vielä vastasi Remun huutoon.
Raj-Raj Bandillä on tullut perinteeksi esiintyä Pajalan markkinoilla ja mikäpä oli lauantaina esiintyessä, sillä teltta pullisteli väkeä.
Jo Pajalaan saapuessa ällistelin ihmisten paljoutta.Miten ruotsalaiset sen tekevät, kun Suomessa kunnon markkinameininki elää enää vain muistoissa. Autoja pellot täynnä kuin suviseuroissa ja satoja myyntikojuja kylän raitti pullollaan ja ämyreistä kaikaa perisuomalainen tango. Markkinakenraali Kerstin Svala on povannut kokonaiskävijämäärän nousevan jopa yli 40 000!
Helppoheikkiä ja markkinahanuristia en kyllä löytänyt, mutta muuta sirkusta ja kansanhuvia sen sijaan oli tarjolla, artistejakin Sofia Jannokkista Refreshmentsiin.
Raj Raj Band veti showteltassa pintahiet (+30 asteen helteessä) yön pääkeikkaa varten ja pysytteli kansan rakastamissa ikivihreissä. Selvästi ylitse muiden olivat Tornedalsmannen, Viljo (josta Paul McCartney on tehnyt kuulemma englanninkielisen version) ja tietenkin On kaipuu tänne aina pohjaton, jossa Hasse Notstenin ei tarvinnut yleisöä kahdesti käskeä yhtymään loppusäkeisiin.
Showmeiningistä huolehti luonnollisesti Rolf Digervall. Hyviä juttuja ja improvisointikykyä riitti. Märtta-hahmo esitteli mulle ainakin uuden laulun Tokkisvisan ja Emmanuellen söteeamuur-sävelin hän esitti eroottista tanssia pajalalaisittain, esilukijana tumma miesääni.
Oma lukunsa olivat myös instrumentaalit. Kaksi haitaristivirtuoosia, Hasse Notsten ja Fredrik Isaksson, kun he
revittävät yhdessä meno on tosi rietasta, mutta selvästi Hasse loisti yksinään kevyesti Väylän laineista voimansa saavissa sävellyksissä ja Fredrik sähäkissä Säkkijärvi-laukoissa.
Mukava oli kuulla myös ensi kertaa poromies Fredrikin johtaman RRB-köörin veto Tupakka, viina ja villit naiset, jonka meillä esitteli aikanaan Dave Lindholm. Biisi sopi kuin nappi silmään tai naula päähän markkinoiden lupsakkaan tunnelmaan, joka huomioi myös polttarijuhlijat ( kuten kuvasta näkyy).
Ps. Raj-Raj Bandin neljäs albumi oli tarkoitus julkaista Pajalan markkinoilla, mutta Hasse-haitaristin mukaan studioremontin vuoksi, levy ilmestyy keväällä 2012, hyvässä lykyssä ensi jouluksi.
Yhtyeen seuraava keikka on viikon päästä Mataringin markkinoilla!