tiistai 19. heinäkuuta 2011

Popeda, hurmos päällä Tornioon!
Uusi albumi lokakuussa! Popeda tuntuu elävän elämänsä kesää. Kotikaupunkinsa Tammerfestissä yhtye oli ehdoton kassamagneetti ja kiinnostuksen kohde. Heidän keikka myytiin pikavauhtia loppuun.
- Vanha antiikki menee aina hyvin kaupaksi. Popeda on jo museorekisterissä, mutta hyvä Suomirock juovuttaa kuin Koskenkorva, yhtyeen kitaristi Costello Hautamäki leukaili ennen keikkaa Radio 957:n haastattelussa.
Yli 30 vuotta tahkonnut Popeda on saanut uutta virtaa nuorista soittajista. Yhtyeen nykykokoonpanoon kuuluvat Costellon, laulaja Pate Mustajärven ja basisti Jyrki Melartinin lisäksi muun muassa Hanoi Rocksissa soittaneet rumpali Lacu Lahtinen ja kosketinsoittaja Iso-Pate Kivinen.
Uudella ryhmällä kuitenkin on tehty vasta yksi albumi, vuonna 2008 ilmestynyt Täydelliset Miehet. Uutta levyä on kuitenkin äänitetty keväästä asti ja se ilmestyy loppuvuodesta.
Tammerfestissä Popeda oli timmissä vedossa. Hongat humisi ja metsää kaatui ja raitistunut Ikurin turbiini Pate Mustajärvi oli isäntä talossa. Näin ainakin musiikkilehti Rumban mukaan:
”Keskustorin teltta oli ääriään myöten täyteen ahdettu. Popeda iski tiskiin sen, mitä siltä odotettiinkin, eli häpeilemättömän hittikimaran. Kyynärpäitä ja joraavia takamuksia sai väistellä ihan tosissaan.
Yleishurmos teltassa oli järjetön. Sain esimerkiksi todistaa Kersantti Karoliinan aikana hetken, jollaista harvoin näkee: kaksi parikymppistä miehenalkua kaulailivat toisiaan kiihkeästi ja lauloivat mukana täyttä kurkkua. Pahiten yleisön tolaltaan suistivat kuitenkin Juicen sanoittama Mää ja Tapparan mies ja encorena kuultu Sukset. Ja tietty se Kuuma kesä.”
Tampereen keikalla lavalla Popedan kanssa nähtiin myös polttareita juhliva MM-sankari Tuomo Ruutu, joka soitti saksofonia. Yhtyeellä on tapana yllättää yleisö silloin tällöin erikoisvieraalla. Oulussa se oli Yön Olli Lindholm, Kuopiossa Paula Koivuniemi. Kuka hän on Tornion Twinkkareilla, sen näkee ja kokee ensi lauantaina 23.7. Popedan showtime on noin 21.30-23.00.