lauantai 23. heinäkuuta 2011

Jukka Poika tuulettaa!
+ elämä ilman Tornio-angstia!

Harmi, kukaan ei hoksannut varata Jukka Poikaa Meri-Lapin festien tähdeksi, sillä hän on nyt hot ja tämän suven todellinen kesähitti on Silkkii.
Jukka Pojan biisi nousi tällä viikolla Suomen Virallisen Latauslistan kärkipaikalle! (2.Lord Est: Reggaerekka, 3. Arttu Wiskari: Tuntematon Potilas,4. Poju: Poika(saunoo))
Jukka Pojan ohella tänä vuonna Palefacen menestys on ilahduttanut. Molempien eksoottiset maailmanmusarytmit ovat uponneet ja puhutelleet suomalaisia yli sukupolvirajojen.
Jukka Pojan Silkii on klassikko, tehty lavilaisittain tyyliin ota löysin rantein, älä jännitä tai elämä se on kuin silkkiä vaan. Arjen vilosofeerausta, jota on helppo laulaa ja keinutella vauvasta vaariin.
Jamaikalainen reggae ja miten se tuli Jukka Pojan elämään, siitä kertoo hyvin hänen tuore elämänkertansa. Se ei tapahtunut vielä Torniossa, jossa hän eli 13-vuotiaaksi. Tai oikeammin Jukka syntyi Haukiputaalla, josta Rousun perhe muutti rajakaupunkiin hänen ollessa alle vuoden.Kotona Kivirannalla ei soinut musa, vaikka molempien vanhempien suku on musiikaalista.
Alussa häntä kiinnosti musikkia enemmän lukeminen. Hän ahmi kauhua, fantasiaa ja runoja, kunnes tykästyi puutarhakirjoihin.Koulun ala-asteella musiikkia viljeltiin ja huomattiin Jukan musikaalisuus ja kuinka helposti hän oppi soittamaan eri instrumentteja.
Yksittäisistä biiseistä Jukkaan iski Funky Town. Kymmenvuotiaana tulivat Eput ja CCR, 12-vuotiaana Iron Maiden ja Megadeth ja 13-vuotiaana Nirvana. Bad Religion soi skeittaillessa ja ZZ Topkin oli murrosikää lähestyvästä pojasta sairaan kova.
Jukan isällä oli menestyvä puutavara-alan yritys Torniossa, kunnes lama iski ja Rousun perhe muutti töiden perässä Espooseen 1994.
- Laman mainingeissa kaatui vanhempieni yritys. Konkurssi vei talommekin pakkomyyntiin.Maisemien vaihto tuntui hyvältä, vaikka se pelottikin. Ajattelin, että Helsingissä saan turpaan. Itse en koskaan saanut, Espalla vappuna 1995 läheltä piti., Jukka kertoo.
Espoossa hänellä murrosikä alkoi painaa päälle. Jukka alkoi kapinoida omaa perhettäkin vastaan, jolta vaati henkistä syvyyttä.Pakkaa sekoitti vielä vanhempien avioero. Isä ajautui töiden perässä Viroon ja jäi sille tielleen.Hän arvelee, että Torniossa angsti olisi voinut viedä pienen piirin pähteisiin, mutta etelässä Jukka löysi reggaen ja rastafarismin, johon kuului vapaa pilven polttelu. Se aiheutti murhetta ja huolta varsinkin Jukan äidille, mutta onneksi Suomi-reggaen kunkku luopui paheesta ja "kotiviljely" loppui ja hän aloitti puhtaalta pöydältä ja löysi uuden maailmankatsomuksen.