perjantai 30. joulukuuta 2011

Arja Sipola, tangon kohtalokas toinen nainen!
Oulun Tangon Juhlaviikolla Arja Sipola julkaisee virallisesti uusimman singlensä Sä toiselle kuulut. Hän tanssittaa juhlakansaa Kuusisaaren paviljongilla loppiaisaattona 5.1. klo 20-02.
Arjan viimeaikaisista tangolevytyksistä Taas lasken tiilten päät ja Rakkauden kaipuu ovat olleet hänen uransa ehdotonta huippua.
Hänen uusin tango Sä toiselle kuulut on syntynyt Veikko Juntusen ja Pauli Haapalaisen yhteistyönä, niin kuin edellinen Kaupunki valvoo-laulukin. Arjan tumma ääni soi siinä täyteläisenä, niin kuin aina. Tangon tarinassa hän on se kohtalokas toinen nainen ja hänen taustallaan soittaa muun muassa Lapin kamariorkesterin muusikoita.Viulujen ei anneta kuitenkaan vapaasti soida Arjan ääntä tukien,vaan luotetaan tuttuun ja turvalliseen hanuripoljentoon. Sovittajana on toiminut tunnettu rovaniemeläismuusikko Seppo Leino, joka vanhan tanssimusiikin ystävänä kunnioittaa perinteitä liikaakin.
Varmaan Arjan Sä toiselle kuulut-laulusta moni pitääkin, mutta edellinen Finlandersin Aku Toivasen sovittama Kaupunki valvoo edusti vielä Sipolan "new tango"-linjaa, jonka ainakin allekirjoittanut olisi halunnut jatkuvan.
Ehdotus! Miten olisi seuraavan sinkun sovittajaksi "pienellä ja hennolla otteella" Henrik-Otto Donner?
(3/5 Väylän Pyörrettä)