perjantai 9. joulukuuta 2011

Nina Höynälä huippubändin solistiksi!
Upeaääninen jazzlady Nina Höynälä esiintyy huomenna lauantaina 10.12. Helsingin Koko Jazz Clubilla Suomen ykkösrivin muusikoiden kanssa. Hän pääsee vetämään Aretha Frankliniä ja muita mustan rytmimusiikin klassikkoja rumpali Jukkis Uotilan yhtyeen kanssa, jossa soittavat Mikko Helevä koskettimia, Joonatan Rautio saksofonia, Risto Toppola kitaraa ja Bongo Bob lyömäsoittimia.
- Olen käynyt nyt syksyn ajan Jukkis Uotilan yksityistunneilla ja täytyy sanoa että hän on kyllä tähänastisista Sibiksen jazzopettajista ihan lemppari. Mahtava hahmo ja muusikko!
- Kerran hän sitten pyysi minua vierailevaksi solistiksi Jukkis plays R&B -keikalle ja olin tietysti otettu ja suostuin heti.
- Hienoa ja suuri kunnia päästä vetämään omien idolien kanssa...JEAH!, Nina iloitsee ja pyytää kaikkia pohjoisesta pääkaupunkiseudulle muuttaneita tuttuja ja tuntemattomia viettämään hauskaa iltaa Koko Jazz Clubille.(Sisäänkäynti Siltavuorenkatu 18)
Nina Höynälä keikkailee ahkerasti myös oman bändinsä kanssa, joka nähtiin viime kesänä myös ensi kertaa Kalottjazz & Bluesissa.
- Keikkoja meillä on laidasta laitaan, firmakeikkoja, bilekeikkoja ja jazzkeikkoja ja joskus heitän duokeikkojakin. Tilanne on toistaiseksi hyvä ja hienoja tarjouksia on tullut keväälle ja ensi kesälle, mutta niistä en saa enempää kertoa, kun eivät ole vielä varmistuneet, Nina kertoo.
Opiskelut Sibelius- Akatemiassa hänellä ovat tällä hetkellä suunnilleen puolessa välissä, eessä on kolme vuotta ja takana saman verran.
- Opiskelen nyt maisterivaiheessa Sibiksen jazzosastolla ja olen tänä syksynä aloittanut myös instrumenttipedagogiset opinnot.
- New York on tietysti suurena haaveena, mutta ei ajankohtainen just nyt. Mutta enköhän viimeistään parin vuoden päästä mene sinne muutamaksi kuukaudeksi näkemään ja kokemaan, Nina Höynälä arvelee.