tiistai 20. joulukuuta 2011

Kai Hyttinen teki Vuoden Joululevyn!

Kai Hyttinen on voittanut radioiden Vuoden 2011 Joululevy–äänestyksen uudella albumillaan On Joulu Tullut Lappiin. Valinnan tekivät radiotoimittajat ympäri Suomen ja äänestystulokset kokosi rovaniemeläislähtöisen toimittaja Pentti Teräväisen Discopress-yhtiö.
Kakkoseksi äänestyksessä tuli Arja Korisevan albumi Rakkaudesta jouluun ja kolmanneksi lauluyhtye Rajattoman albumi Jouluyö.
Albumin 12 laulusta kahdeksan on Hyttisen omia sävellyksiä, joista kahteen hän on tehnyt myös tekstin. Kahdeksan laulua on sanoittanut Vexi Salmi, jonka kanssa Kai on tehnyt yhteistyötä 1960-luvulta lähtien. Mielenkiintoinen yksityiskohta on sekin, että levyn tuottanutta Turenki Recordsia johtaa Vexin poika Topi Salmi.
Tiedotteessaan Pentti Teräväinen kirjoittaa: "Kilpisjärvellä asuva laulava eräopas on oikea mies laulamaan joulunvietosta ja elämästä Lapissa. Joulun odotus ja joulun aika on Lapissa jotain muuta kuin loskaisessa Etelä-Suomessa. Vaikka työt vievät Kai Hyttisen myös etelämmäksi, koti on ollut jo vuosikausia Kilpisjärvellä. Siellä elämä on toisenlaista, kun eletään luonnon ehdoilla kaukana ns.maalikylistä. Sana "kiire" on lähes tuntematon tunturissa."
Myös Pasi Hiihtola, YLE Radio Suomen musiikkitoimittaja on samoilla linjoilla, levyä arvioidessaan:
"Kai Hyttinen opiskeli noin kymmenen vuotta sitten eräoppaaksi ja muutti Kilpisjärvelle asumaan. Moinen elämänmuutos on tietysti myös jättänyt jälkensä musiikkiin, josta huokuu pohjoisen henki ja kiireettömyys. Joulu Haltilla vie kuulijan Suomen korkeimman tunturin laelle josta avautuu jylhät näkymät.Karhun joulu-nimisessä laulussa karhu nukkuu talviunta, näkee unta joulusta ja vaipuu pesässänsä juhlatunnelmaan. Laulussa On joulu tullut Lappiin kuuluu noitarumpu ja joiku - luonnon koskemattomuus, revontulet, tunturit ja tuulen hiljainen humina vaivuttavat kuulijan pohjoisen rauhalliseen joulutunnelmaan. Tällaisia joululevyjen pitäisikin olla, tekijänsä näköisiä ja oloisia."
Kai Hyttinen on vieraana Radio Suomen Lähikuvassa-ohjelmassa torstaina 22.12. klo 22.10