lauantai 3. joulukuuta 2011

Röyhkä: Eläimen kärsimys oli kamalaa katsottavaa!
- Ei se mikään raju kolari ollut meille, poroille kylläkin. Istuimma korkeassa pakettiautossa, eikä meillä ollut vaaraa. Kauhunhetkistä ei voi puhua, oikaisee kirjailija-muusikko Kauko Röyhkä iltapäivälehtien uutisointia.
Iltalehti nimittäin otsikoi Röyhkän seurueen perjantaista porokolaria: KAUKO RÖYHKÄN KAUHUNHETKI ja Iltasanomat KAUKO RÖYHKÄ RAJUSSA KOLARISSA.
Kauko oli yhdistetyllä kirjasto- ja keikkareissulla. Hän oli matkalla Oulusta Pudasjärvelle, kun yhtäkkiä pimeydestä ilmestyy kaksi poroa. Toinen kuolee heti, toinen jää kitumaan.
- Paskamainen juttu tuo kolari. Eläimen kärsimys oli kamalaa katsottavaa. Mutta millä olisin voinut lopettaa sen, kun minulla ei ollut edes puukkoa? Poro oli iso otus, sillä oli sarvetkin. Ehkä sitä olisi pitänyt kalauttaa kalloon rengasraudalla, Röyhkä kertaa tapahtumaa Facebookissaan.
Pudasjärven lisäksi Kauko vieraili Koillismaalla myös Ranualla ja Posiolla.
- Kirjastoissa minua oli kuuntelemassa vain muutama ihminen, mutta he olivat sitäkin kiitollisempia että joku viitsii vaivautua tähän maankolkkaan.
- Jokin puoli minussa kaipaa tänne enkä siksi vastusta, jos täältä tarjotaan keikkaa, vaikka tiedänkin jo vanhasta kokemuksesta, että reissu tulee olemaan vaivalloinen ja ankea kokemus. Toisaalta voisin kuvitella asuvani tällaisessa paikassa, hiihtelisin metsissä, erakoituisin, Lapissa vaeltamaan tottunut ja Tornionlaaksossa lapsuutensa kesiä viettänyt Röyhkä pohdiskelee.