lauantai 17. joulukuuta 2011

Valkokankaan Lappi-hitit vuonna 2012!Viime vuonna suomalaista elokuvaa katseli ennätysyleisö, kiitos Lapissa kuvattujen ja aiheensa sieltä saaneiden filmien, komeana kärkenä Napapiirin Sankarit ja Rare Exports.
Ensi vuonna valkokankaalla nähdään taas ainakin kaksi takuuvarmaa menestystarinaa, joissa Lappi on vahvasti mukana.
24. elokuuta elokuvateattereihin tulee Mika Kaurismäen ohjaama Tie Pohjoiseen, jota tähdittävät Vesa-Matti Loiri ja Samuli Edelmann. Todennäköinen pohjoisen ensi-ilta on jo kesäkuussa Sodankylän Filmifestivaaleilla.
Kyseessä on roadmovie isästä ja pojasta, jotka setvivät kadotettua yhteyttään ja menneisyyden solmujaan. He tekevät matkaa Suomen halki ja päätyvät Lappiin.
Tornionlaaksossa kuvatusta kulttiklassikosta Katsastus parhaiten tunnettu Matti Ijäs tuo joulukuussa 2012 teattereihin elokuvansa Kaikella Rakkaudella.
Se on kertomus postikorttivalokuvaajasta, joka pohjoisella kuvausreissullaan törmää elämänsä naiseen. Pian vie rakkaus miestä kuin litran mittaa, eikä mies huomaa mitä ympärillä tapahtuu. Naisen äkkipikainen ex-mies on juuri ilmestynyt paikkakunnalle, ja lähistöllä vaikuttaa myös uskovainen lanko, joka haaveilee tästä naisesta salaa. Tätä kaikki miehet pauloihinsa saavaa kaunotarta näyttelee Krista Kosonen.
Elokuvaa kuvataan ensi keväänä ja kesällä Lapissa (Savukoskella, Pelkosenniemellä ja Enontekiöllä) ja Pohjois-Norjassa.