torstai 29. joulukuuta 2011

Arlo Guthrie Kiirunaan ja Piittimeen!
City of New Orleans eli meikäläisittäin Hyvää huomenta, Suomi on Arlo Guthrien suurin menestys. Varsinaisia hittejä hänellä ei ole ollut, koska hänen laulunsa ovat olleet aina liian poliittisia ja pitkiä radiosoittoon. Ne kaksi muuta laulua, joista hänen parhaiten tunnetaan ovat Woodstock-leffasta tuttu Coming into Los Angeles ja 18-minuuttinen Alice´s restaurant massacree, josta ohjaaja Arthur Penn loihti arvostetun elokuvan ja antoi sen pääosan Arlolle.
Arlo on tunnetun protesti- ja kansanlaulaja Woody Guthrien poika. Hän kertoo kotisivullaan, että hän syntyi kitara toisessa ja huuliharppu toisessa kädessä. Kotona vierailivat kaikki suuret muusikot kuten Pete Seeger, Leadbelly, Ramblin´Jack Elliott ja niin edelleen. Hän kuunteli ja oppi artisteilta kuten Bob Dylan, Joan Baez ja Phil Ochs. Kitaransoitossa hän sai vinkkejä Bill Monroelta ja hän kuunteli runoilijoita kuten Allen Ginsberg.
Arlo antoi ensimmäisen oman konserttinsa vuonna 1961 ja siitä lähtien hän on kiertänyt maailmaa. Hänen esiintymisensä ovat häppeningejä, jossa on musiikin lisäksi mukana paljon huumoria ja hyviä tarinoita.

Pohjolaan Arlo saapuu ruotsalaisen Rootsy-firman järjestämänä. Hänen toivomuksesta Winter Adventure-kiertue sisältää pieniä intiimejä esiintymispaikkoja Tanskassa, Norjassa ja Ruotsissa. Keikoilla hän muistelee myös isäänsä, jonka syntymästä tulee kuluneeksi ensi vuonna 100 vuotta.
Arlo Guthrie esiintyy pohjoisessa 28. tammikuuta Mean Bastard Day-tapahtumassa Kiirunan Folkets Husissä yhdessä Chip Taylorin kanssa ja 30. tammikuuta Piittimen Krokodil-klubilla.