lauantai 5. toukokuuta 2012

Hitintekijät John Fogerty ja Graham Gouldman (10cc) pohjoiseen!
Entisille 1970-luvun pohjoisille nuorille on ensi kesänä  tarjolla 
hittisadetta useammankin tuon ajan supernimen voimin..
John Fogerty esiintyy 1.7. Oulussa, Slade 21.7. Torniossa, 21.7. Status Quo 22.7. Luulajassa, ja viimemainitun kalasseissa 2.-4.8. myös 10cc, Bonnie Tyler ja SweetAivan lähiaikoina odotetaan vielä Piteån  iskevän ässänsä pöytään. 
John Fogertyä, entistä rekkakuskia El Cerritosta, San Francisckon liepeiltä on odotettu Ouluun jo muutaman vuoden ajan. John loi maineensa yhtyeessä Creedence Clearwater Revival, joka vuosina 1968-1972 samposi kaksikymmentä Top20-hittiä niiden joukossa muun muassa Bad moon rising, Proud Mary, Cotton fields ja Who’ll stop the rain. Hänen soolourallaan albumeita ja napakymppejä on tullut harvemmin, isoimpana hittinä` Rockin all over the world, josta myös Status Que teki  oman onnistuneen ränttätänttäversionsa.
John Fogerty oli yhtä kuin CCR. Hän sävelsi, lauloi, tuotti ja soitti kaikki yhtyeen klassiset kitarakuviot. 
Hänen  tuima laulanta ja kirpeät riffit paaluttivat aikanaan tradirockin rajat ja antoivat sille uutta elinvoimaa. Tänään 66-vuotiaan Fogertyn kerrotaan olevan yhä iskussa. 
John Fogertyyn verrattava hitintekijä on Luulajaan elokuussa saapuvan 10cc:n ainoa alkuperäisjäsen Graham Gouldman. Ennen 10cc-yhtyettä hän ehti kynäillä jo muun muassa Holliesille laulut Bus stop ja Look through any window, Herman`s Hermitsille No milk today ja Yardbirdsille For your love ja Heart full of soul.
Näiden hittien jälkeen lahjakas lauluntekijä ostettiin isolla rahalla tehtailemaan New Yorkiin purkkapoppia. Sitä aikaa Gouldman on katunut, mutta hänen pelastus oli lahjakas 10cc. Yhtyeessä satsattiin laatuun, hyviin melodioihin, lauluun ja soittoon ja se sai hänen kunnianhimonsa taas palaamaan.
10cc:n alkuperäiskoonpano Gouldman, Eric Stewart, Kevin Godley ja Lol Creme oli yhdessä viitisen vuotta, jonka jälkeen kaksi viimemainittua jätti yhtyeen ja mukaan tuli yhäkin yhtyeessä kitaraa soittava Rick Fenn. (Muut Keith Hayman, Mick Wilson ja Paul Burgess ovat viimevuosikymmenten tulokkaita.)
Vuosina 1972-1980 10cc:llä oli yhdeksän albumia Amerikan listoilla ja suurimmat hitit olivat I'm not in love ja Things we do for love.
Graham Gouldman oli lauluja  kirjoittamassa, samoin kuin myös biisejä Wall street shuffle, Rubber bullets, Dreadlock holiday, Art for art’s sake ja I’m Mandy, fly me, joista 10cc muistetaan.
Monipuolisen hittikimaran lisäksi yhteellä on tapana esittää keikoilla myös Grahamin alkuaikojen lauluja kuten Bus stop, sillä kyseessä on edelleenkin erittäin lauluvoimainen bändi.