keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Vuoden 2013 Euroviisu-finaali Kiirunaan? 

Ruotsin Loreenin Euroviisu-voitto aloitti heti spekuloinnit, missä vuoden 2013 kisat järjestetään. Luonnollisesti ykkösvaihtoehto on Tukholma, mutta samaan aikaan käydään jääkiekkoilun MM-finaaleja, joten löytyykö pääkaupungista Euroviisuille tarvittavan suurta areenaa. 
Nyt on esitetty vaihtoehtoina Göteborgia ja Malmöä ja mukaan on tullut myös Kiiruna. Ruotsin radion haastattelussa suosittu Kiirunapuolueen politikko Lars Törnman hehkuttaa pilke silmäkulmassa kotikaupunkiaan. 
- En voi edes kuvitella muuta paikkaa kuin Kiiruna. Meillä on ollut täällä yksi Ruotsin viisujen osakilpailu. Me voimme lähettää voittajan vaikka avaruuteen. Kiiruna on hiomaton timantti, jossa saamelaismummotkin laulavat paremmin kuin venäläiset baabuskat, saamelaisjuuristaan ylpeä politikko tykittää. 
Idean pani liikkeelle Pär Granlund, joka tunnetaan parhaiten saunakulttuurin puolestapuhujana. Hän näkee monta seikkaa, jotka puoltavat Kiirunaa finaalipaikkana. 
- Merkittävintä on, että keskiyön aurinko tekee esiinmarssinsa melkein samaan aikaan (29.5.). Logistiikka on toinen vahvuus. Lentokenttä sijaitsee lähellä tapahtumapaikkaa Arena Arcticaa. Turvallisuus on taattu, sillä kaupungista on vain kaksi tietä, joita on helppo vartioida. 
Ruotsin radio on laittanut nettiin kyllä/ei-äänestyksen, jossa kysytään; Onko Kiiruna paras paikka 2013 Euroviisu-finaalille? 
Tällä hetkellä valtaosa äänestäjistä antaisi kisat Tornionlaakson pohjoiskolkkaan. Käyppä sinäkin antamassa tukesi osoitteessa; 
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2151&artikel=5127877