keskiviikko 23. toukokuuta 2012


Jaska tuo Monosen laulut Taivaan Tulet-festivaalille!
Jaska Mäkynen on levyttänyt Unto Monosta historialliselle Sointu-levymerkille.Tangokuningas vuodelta 1991 tuo laulut kuultavaksi Kemijärven Taivaan Tulet-iskelmäfestivaalille(6. & 7.7.), jossa hän esiintyy niin yksin kuin yhteiskonsertissa Kaija Pohjolan kanssa, joka kruunattiin Seinäjoella samana vuonna kuin hän. He ovat tehneet yhdessä myös pitkäsoiton Elämän Tie.
Unto Monosen sävelin-albumilla Jaska Mäkynen esittää Antti Hyvärisen päivittämänä ja hänen johtamansa orkesterin säestyksellä 14 säveltäjämestarin tuttua ja harvemmin kuultua kappaletta.
Esko Rahkonen on levyttänyt  Unto Monosen lauluja eniten ja Mäkyselle juuri Esko oli artisti, joka sai hänet innostumaan laulajan urasta. 16-vuotiaana Alavuuden Aulavan lavalla kuultu Rahkosen tulkinta tangosta Kylmää sotaa ja rakkautta oli Jaskalle kimmoke.
Tältäkin albumilta löytyy kuusi aiemmin Eskon levyttämää laulua, joista ainakin Erottamattomat (1966), Viimeinen ruusu (1970) ja Kukkani lumen alla (1971)  hän taltioi ensimmäisenä.
Muut Mäkysen levyn kappaleet ovat Paljon onnea, Onnen maa, Jos luoksein jäät, Viimeisestä illasta, Sateenkaari, Satumaa, Kenties kerran, Jos jätät minut, Yön tummat siivet, Orvon kyynel ja Nuoruudenrakkaus.
Aiemmin Sointu-levymerkin sarjassa on julkaistu albumit, joissa tangokuninkaista Kari Piironen tulkitsee Toivo Kärkeä ja Risto Nevala Usko Kemppiä.