tiistai 29. toukokuuta 2012


Pohjoisen pojat Rockabilly Roads-kokoelmalla!

Tervolalaiskitaristi Jari Raution liidaama Hot Rod Rhythm Boys (feat.Mark Harman) on mukana  kokoelmalla Rockabilly Roads II, joka  esittelee Skandinavian tämän hetken kuumimmat rockabillynimet. Yhtyeen esittämä kappale on tarttuva cover Emiliana Torrinin pophitistä Jungle drum. Muut suomalaisedustajat ovat konkaribändi Francine mainiolla versiollaan biisistä Tainted love ja the Stringbeans hulvattomalla, Boz Boorerin tuottamalla Tarzanillaan. Rockin´ 8-Balls täydentää kuvion energiaa tihkuvalla tulkinnalla Shirley Lee-klassikosta.
Ruotsista on mukana levyn avaava JLT (John Linberg Trio), jonka tuore albumi Hell of a Ride kipusi julkaisuviikollaan Ruotsin listan kolmanneksi, toisen sijan mennessä the Playtones -ryhmälle, jota myös tällä kokoelmalla kuullaan. Niin ikään Ruotsia edustaa legendaarinen Jerry Williams, jonka ura  on jatkunut jo vuosikymmenien ajan naapurimme rock´n´roll-ympyröissä ja versio Blue Jean Bop -klassikosta on äijän viime albumilta. Kyseisellä kappaleella taustoista vastaavat muun muassa Fatboyn jäsenet. Fatboy nauttii suurta suosiota Suomessa ja täällä useasti vierailleena, on oikeutetusti mukana tällä levyllä What Would Elvis Do? -biisillään. Ruotsin Euroviisu-finaalissa Melodifestivalenissa itsensä sijalle 6. hinannut Top Cats ja luotettava hot rod rock´n´roll-jyrä The Go Getters täydentävät Ruotsin edustuksen.
Skandinaavien osuuteen tuo vielä oman panoksensa norjalainen Lucky Bullets, joka vuonna 2011 oli ansiokkaasti mukana Norjan Euroviisu-finaaleissa ja on tärisyttänyt tunturimaan musiikkiskeneä autenttissävyisellä rockabillyllään.
Täkynä levyllä on myös muutama kova kansainvälinen nimi kuten Imelda May, Brian Setzer, Jack Rabbit Slim ja Hillbilly Moon Explosion.
Rockabilly Roads II- kokoelman julkaisee Playground Music  kesäkuun 13. päivä.