tiistai 8. toukokuuta 2012

Eppu Normaali Jutajaisiin!
Kaikkien aikojen menestynein suomalaisbändi Eppu Normaali esiintyy Rovaniemen Jutajaisten festariareenalla lauantaina 30.6. klo 20.00. 
Yhtyeen ensimmäinen albumi Aknepop ilmestyi kolmekymmentä vuotta sitten ja siltä löytyy yhtyeen ensimmäinen hitti Poliisi pamputtaa taas. Räväkästä punkista on sen jälkeen kuljettu pitkä matka melankoliseen rockiin. Pantsen sävelet, Martin rupiset riimit ja pehmeä kitarasoundi ovat vedonneet jäyhään härmäläissieluun. Eput ovat tavoittaneet kansan syvät rivit.
Yhtyeen levyjä on myyty huikeat puolitoistamiljoonaa kappaletta. Yksittäisistä levyistä menestynein on kokoelma Repullinen hittejä, jonka myyntimäärä on 244 000. Se on Suomen toiseksi ostetuin levy.
Rovaniemeläislähtöinen kitaristi Juha Torvinen kuuluu Eppu Normaalin perustajajäseniin. Hän muutti jo 11-vuotiaana vanhempiensa kanssa Rovaniemeltä etelään, ensin Kauhavalle ja sitten lukioiässä Ylöjärvelle, mutta mieli palaa pohjoiseen.
- Se on ihme juttu. Silloin harvoin kun Rovaniemellä pääsee, kyllä se kotipaikalta tuntuu. Kun on lapsuutensa siellä viettänyt, se tuttuuden tuntu aina säilyy.
- Minun suku on lähtöisin Meltauksen ja Patokosken seudulta. Eno asuu Patokoskella ja äidin kesäpaikka on Ounasjoen rannalla, mutta satunnaisesti tulee käytyä, ei edes joka vuosi, mies harmittelee.

Juha Arto Nybergin showssa
Ylöjärvellä Juhan paras kaveri oli Martti Syrjä. Hänen kanssa perustettiin yhtye Heimo Hämähäkki, jossa kylvettiin Eppujen siemen. Myöhemmin Martti runoili Kitara, taivas ja tähdet-kappaleessa ystävästään: "Älä itke pieni tyttö baarin nurkassa tuo, sointi kitaran sinulle lohtunsa suo. Se täyttää välin korvien, siellä soittaa Juha Torvinen."