torstai 31. toukokuuta 2012

Tv-sarja vie Ylläksen kevätsesonkiin!
Sampo

Mitä jos sinulla olisi ympärivuotinen työ, mutta vain muutama kuukausi aikaa takoa koko vuoden tili ja sekin säävarauksella?
 Kaksitoistaosainen uutuussarja Ylläs – Huipulla tuulee kertoo tästä elämästä paikallisten näkökulmasta ja se nähdään 20. syyskuuta alkaen Subilla aina torstaisin klo 21.00 (uusinta sunnuntaina).
Sarja vie katsojan keskelle absurdia asetelmaa Ylläksen hiihtokeskuksessa, jossa 750 asukkaan kylä kestittää 23 000 hiihtäjää eri puolilta maailmaa. Paikallisten yrittäjien on tehtävä koko vuoden tili vain muutaman kuukauden aikana. Ylläksen upeisiin maisemiin ja persoonallisiin asukkaisiin päästään tutustumaan syyskuusta lähtien Subin Ylläs – Huipulla tuulee -sarjassa.
Reijo
Paikalliset yrittäjät, kauppias Sampo Kaulanen sekä ravintoloitsija Reijo Angeria, päättävät lyödä hynttyyt yhteen ja järjestää Sampon kaupalle viikon mittaiset kyläfestarit, jotka huipentuvat Sampon häihin. He haluavat koko Lapin läänin liikkeelle.
– Meitä on monenlaista touhuajaa täällä. On ihan paljasjalkasta ylläsläistä sekä junan tuomia etelästä, jotka yrittävät raapia elantonsa tässä lyhyessä kevätkauessa, Diili-ohjelmastakin tuttu kauppias Sampo kertoo.
Omat mausteensa Ylläksen elämään tuovat tuhannet Ylläksellä vierailevat turistit. Pienestä kyläyhteisöstä kasvaakin kevääksi pieni kaupunki.
– Ohjelmasta tullee aivan loistava ohjelma jo pelkästään sen vuoksi, että se on kuvattu maailman hienoimpiin lukeutuvissa kulisseissa. Voipi sanoa, että maisemat herättää herranpelkoa. Mie ootan, että Ylläs – Huipulla tuulee -ohjelman löytävät uudet ja vanhat lapinhulluutta halajavat. On mahtavaa jakaa pala Lappia ja pala ylläsläisyyttä tv:n välityksellä, Sampo hehkuttaa.
Tutuiksi tulee myös runsas joukko muita paikallisia ja kauden aikana saadaan seurata, löytävätkö hiihtäjät savottakämppään perustetulle uudelle latukahvilalle, saako ravintolapäällikkö Antti toivotun osakkuuden baarista, ja pystyykö taksikuski Kati yhdistämään työhönsä lempiharrastuksensa karaoken.
Lähde: Sub