perjantai 11. toukokuuta 2012

Lappilaiset Lee Brilleauxin muistokeikalla!
Dr Feelgoodin kärkihahmo harpisti-laulaja Lee Brilleaux olisi täyttänyt tänään 60 vuotta, jos eläisi. Hän menehtyi kuitenkin syöpään vuonna 1994, mutta häntä ei ole unohdettu. Joka vuosi hänen poismenonsa jälkeen Canvey Islandilla on järjestetty Lee Brilleaux Memorial-keikka, johon ovat kerääntyneet niin entiset soittokaverit kuin fanit ympäri maailman.
Ensi kertaa mukana olivat myös lappilaiset Jukka Rajala ja Esa Seppänen. Viime yönä reissusta palanneet miehet, ovat vielä toipumassa matkan rasituksista, mutta Esa myöntää reissun olleen yksi elämänsä parhaista ja muistokeikka sen kohokohta.
- Ikinä en ole kokenut vastaavaa yhteisöllisyyden tunnetta ja yhteen hiileen puhaltamista rockmusiikin parissa. Jokainen meistä paikalla olleista nautti varmasti täysin rinnoin. 
Loppuunmyyty konsertti järjestettiin Oyster Fleet-hotellissa ja kaikkiaan  paikalla oli suomalaisia toistakymmentä.
- Suomipojat taisivat olla liikkeellä suurimmalla ulkolaisdelegaatiolla. Useilla oli kertoja jo 2-5. Pisin suora oli oululaisen Cool Operatorin Pekka Kuneliuksella, joka on osallistunut muistojuhlaan vuodesta 2004 lähtien.
Ennen illan Memorial-hupentumaa Dr Feelgoodin pitkäaikainen manageri Chris Fenwick vei osallistujat kolmetuntiselle kaupunkikierrokselle.
 - Käytiin Feelgoodin rikospaikoilla, muun muassa legendaarisella yksityisellä  Canvey-klubilla, jossa Dr Feelgood aloitti uransa jugbändinä eli rämpyttelemällä pesulautoja. Klubissa törmättiin yllättäen hyväntuuliseen Wilko Johnsoniin. Perinteiseen tyyliin mies ei kauaa siellä viihtynyt, kun miehitimme paikan, Esa kertoo ja lupaa lisää matkamuistoja, kunhan matkasta tokenee.
- Valokuviakin otin poikkeuksellisen paljon, varmaan sata ja Jukka kolme kertaa enemmän. Toivottavasti onnistuivat, sillä muutamia maagisia  juttuja tarttui haaviin.
Ensi vuonnakin Esa aikoo osallistua Lee Brilleaux Memorial-tapahtumaan. Hotellihuone on jo varattu. Tuolloin se järjestetään 20. kertaa ja  ensi kertaa Leen syntymäpäivänä. Muistokeikan tuotto, jota on kertynyt vuosien mittaan 75 000 puntaa, menee  Fair Heavens-sairaalalle, joka hoiti Brilleauxia hänen sairautensa loppuvaiheessa.
Echo-sanomalehden kuvassa vasemmalla Esa Seppänen.