torstai 7. kesäkuuta 2012

Katja Lukin kaipaa 1960-luvulle!
- Haipakkaa on ollu viimeiset kaksi vuotta, mutta nyt helepottaa. Käsityönopettajan koulutus on käyty. Ensi syksynä ja keväänä vielä harjoittelut ja gradu, niin sitten on myös luokanopen pätevyys, iloitsee keminmaalaislähtöinen Katja Lukin, joka ahkeran opiskelun ja Dannyn kanssa keikkailun ohessa on pitkästä aikaa ehtinyt myös piipahtaa studiossa ja yllä on kuultavissa pirtsakka kesäsinkku Kaipaan Yyteriin. 
Kuten aiemmillakin Katjan levyillä, kappaleessa soi svengaava 1960-luku. Perinteitä kunnioitetaan ja mukana ovat oikeaoppiset kättentaputukset, tivoliurut, rautalankakitara ja Vexi Salmen teksti vie vielä konkreettisestikin kuulijan vuoteen 1965, jolloin Porin Yyterin polttavalla hiekalla soitti Rolling Stones. 
Katjan juttu on 1960-luku ja ajan tyyli sopii hänelle. Hän ihaileekin sen ajan artisteja kuten Laila Kinnusta ja Ann-Christineä. 
Kaipaan Yyteriin-sinkun sovituksesta Katja vastaa yhdessä elämänkumppaninsa, muusikko Petri Kokon kanssa, mutta itse biisi tulee tekijäparilta Vexi Salmi & Jussi Rasinkangas, jotka vastasivat Katjan edellisestäkin, parin vuoden takaisesta sinkusta Rahiseva rautalanka. Sen voit kuunnella klikkaamalla tästä linkistä! Lisäksi Katjalta ovat ilmestyneet pikkulevyt Vitamiini, O.K ja Sykkivä sydän. 
Vaikka Katja onkin tällä hetkellä kesälomalla, opettajaopiskeluihin liittyen hän kertoo viimeistelevänsä `pitkän sivuaineen teemaseminaarityötä`, joka käsittelee nuorisomuotia. (Aiheesta lisää myöhemmin VPU:ssa)
- Olen haastatellut työhöni Leila Salmelaista, joka on ollut Dannyn sihteerinä vuodesta 1965 asti. D-tuotannossa hän toimi myös uusien artistien pukijana. Hän oli ennen sitä myös muutaman vuoden Stockmannin sisäänostajan sihteerinä. 

Rollarit Porin Yyterissä 1965. Kukapa ei olisi halunnut olla mukana?