maanantai 4. kesäkuuta 2012

John Fogerty korkkaa Raatin stadionin!
Uusittu Raatin stadion Oulussa saa kuuluisan ja mieluisan vieraan, kun legendaarinen yhdysvaltalaismuusikko John Fogerty korkkaa sen suurkonserttien pitopaikkana sunnuntaina 1. heinäkuuta. Fogertyä
lämmittelevät Eppu Normaali ja oululainen Austin Mailer.
Konserttiin odotetaan ainakin 10 000 kävijää. Ennakkolippuja on myyty jo yli 5 500 kappaletta.
- Tämä konsertti osoittaa sen, voiko ja kannattaako Oulussa järjestää stadionluokan konsertteja. Niiden järjestäminen edellyttää sitä, että ihmiset todellakin lähtevät liikkeelle. Muuten se ei tule onnistumaan,
promoottori Ilpo Sulkala konsertin järjestävästä Pro Piknik Festivals Oy:stä toteaa.
Äskettäin 67 vuotta täyttänyt John Fogerty on yksi kaikkien aikojen merkittävimmistä rocklaulajista ja lauluntekijöistä. Fogertyn musiikkiura alkoi 1960-luvulla yhtyeessä nimeltä Golliwogs, joka muutti myöhemmin nimensä Creendence Clearwater Revivaliksi. CCR hajosi jäsentensä
keskinäisiin erimielisyyksiin vuonna 1972, mutta sen seitsemälle menestysalbumille ehti mahtua lukuisia megahittejä, kuten Proud Mary, Bad Moon Rising, Have You Ever Seen The Rain, Who’ll Stop The Rain ja Up Around The Bend.
Sittemmin Fogerty on jatkanut musiikin tekemistä soolouralla. Hänen kymmenes sooloalbuminsa julkaistaneen myöhemmin tänä vuonna. Konkarin soolouran tunnetuimpia kappaleita ovat Almost Saturday Night, The Old Man Down the Road, Deja Vu (All Over Again), Centerfield ja Hot Rod Heart.
CCR valittiin Rock and Roll Hall Of Fameen vuonna 1993. Fogerty puolestaan valittiin Songwriters Hall of Fameen vuonna 2005, ja sen lisäksi hänellä on oma tähti Hollywoodin Walk of Famella.
Parhaillaan Fogerty kiertää Yhdysvalloissa. Kesäkuun lopulla kiertue saapuu pariksi viikoksi Eurooppaan. Oulun ja muiden Pohjoismaiden-konserttien jälkeen vuorossa on Lontoon legendaarinen Hyde Park. Miehen keikkasetit ovat viime vuosina koostuneet sekä CCR-hiteistä että soolotuotannosta.
Fogerty on ollut tärkeä esikuva lukuisille suomalaismuusikoille, muun muassa Eppu Normaalin kitaristille Juha Torviselle. Aikanaan Torvinen sävelsi ja Martti Syrjä sanoitti Epuille kappaleen nimeltä John Fogerty.
- Fogerty on mies, joka innoitti minut muusikon uralle, ja jota ilman elämäni olisi voinut muodostua aivan toisenlaiseksi, Torvinen julisti kaupunkilehti Forum24:ssä toukokuun lopulla.