tiistai 5. kesäkuuta 2012

Nine Below Zero Flakasand Rock & Bluesiin!

Mainiosta 1970-luvun brittiläisestä  pubrock-katraasta ponnistava Nine Below Zero on 21. heinäkuuta Ruotsin Kalixista kivenheiton päässä juhlittavan Flakasand Rock & Blues-festivaalin pääakti.
Yhtyeen ikivihreä Live At The Marquee-kiekko vuodelta 1980 löytyy varmaan monenkin levyhyllystä. Rytmibluesin, Motown-soulin ja punkenergian pureva yhdistelmä oli aikanaan monen makuun ja mikä hienointa, yhtyeen vahvat lenkit laulaja-kitarist Dennis Greaves ja huuliharpisti Mark Feltham ovat yhä leikissä mukana.
Greavesille Nine Below Zero on ollut aina se ykkösjuttu, mutta kimppakeikkaa muittenkin kanssa hän on tehnyt, viime aikoina eniten x- Squeeze-kitaristi Glenn Tilbrookin kanssa. Englannin Kim Wilsoniksikin tituuleerattu Feltham taas on kuulunut vuosikymmenet maansa käytetyimpiin sessioharpisteihin ja hän oli pitkään tärkeä osa 1995 edesmenneen Rory Gallagherin yhtyettä, josta tässä pari oivaa näytettä  http://youtu.be/gkbvMHnCkug &  http://youtu.be/u88gz6Z-e-4
Flakasand Rock & Bluesin muut esiintyjät  ovat merilappilaisessa Tonicsissakin rumpuja soittaneen båtskärsnäsläisen Sven-Åke Bondessonin jälkikasvu eli Baskery, loistavasti Peter Greenin aikaista Fleetwood Maciä coveroiva Wolfman Jack ja sielukasääninen Så ska det låta/ Diggiloo-laulaja Sara Löfgren.  (www.flakasand.se)
Lippuja voi ostaa mm. Haaparannan kirjastosta!