lauantai 16. kesäkuuta 2012

Joanne Shaw Taylor, bluessooloja 
Buckinghamin palatsista
Haaparannan Blues Nightiin!


Brittiläinen kitaristi-laulaja  Joanne Shaw Taylor esiintyy  29. kesäkuuta Kalottjazzien Blues Nightissa Haaparannan Folkets Husillä.
Moni varmaan pani  merkille hänen kitarasoolonsa pari viikkoa sitten  Buckinghamin palatsin edessä Kuningatar Elisabethin kunniaksi järjestetyssä tv-konsertissa. Hän soitti Annie Lennoxin taustalla hänen laulaessa hittinsä There must be an angel. Jos biisi meni ohi, katso video yllä! Taylorin tähtihetki tulee noin 3.20. paikkeilla.

Joanne kuuluu  eurooppalaisen bluesrockskenen kärkikaartiin samalla lailla kuin näillä kulmilla nähdyt Erja Lyytinen ja Ana Popovic. Hän aloitti keikkailemisen 14-vuotiaana esiintyen legendaarisilla klubeilla kuten the Marquee ja Ronnie Scott`s.
Vuonna 2008 hän julkaisi esikoisalbuminsa White Sugar arvostetun rootsyhtiö Ruf Recordsin kautta. Tuottajana toimi Jim Gaines, joka on tehnyt yhteistyötä Taylorin suurimpien kitaraidolien Albert Collinsin ja Stevie Ray Vaughanin kanssa. Albumista tuli Ruf Recordsin parhaiten myynyt debyyttikiekko ja niinpä Gainesin kanssa Memphisissä  purkitettiin pari vuotta myöhemmin  toinenkin albumi Diamonds in the Dirt.
Kahtena viime vuonna Joanne on palkittu British Blues Awarsilla. Hänet on äänestetty brittien parhaaksi naisvokalistiksi ja hän on ehdolla taas ja voittanee pystin kolmannen kerran. (Kerrottakoon, että kahdessa kategoriassa ehdolla on myös yhtye Virgil & the Accelators , josta löytyy Joannen kaksi pikkuveljeä rumpali Gabriel ja kitaristi-laulaja Virgil. Kuunnelkaapa ja pankaa nimi korvan taakse!Lämppäröi loppuvuodesta mm. Wilko Johnsonia!) 
Nykyään birminghamilainen Joanne Shaw Taylor asustaa rapakon takana Detroitissa ja sieltä käsin valloittaa maailmaa. Viime vuosina hän on keikkaillut muun muassa nykybluesin tähtinimien Eric Sardinasin ja Joe Bonemassan kanssa. Tässä viimeksimainitun kommentti:
"Maailma on pullollaan loistavia blueskitaristeja ja -laulajia. Mikä Joannen eroittaa muista, on kyky kirjoittaa suurenmoisia biisejä. Hän ei kuulosta vain tappavan hyvältä kiraristilta ja laulajalta, vaan poistuessasi Joannen keikalta, huomaat hyräileväsi myös hänen laulujaan."
 Joanne Shaw Taylor (feat.drummer Layla Hall) Going down....  at Blues Night, Haparanda 29.6. klo 20.00.(SWE-time). with Honey B & T-Bones and  67 Purple Fishes (220kr/22e)