lauantai 2. kesäkuuta 2012

Miss Farkku-Suomi ja Kauko Röyhkä Sodankylään!
"Farkku-Suomi-leffa on kovassa nosteessa. Tv-kampanja on tulossa ja tekijöitä (minä mukaan lukien) pyydetään erilaisiin kissanristiäisiin puffaamaan elokuvaa. Alkuperäinen levy on pitkään ollut keräilyharvinaisuus, mutta nyt Universalissa pohditaan sen uudelleenjulkaisua. Ja kirjasta tulee uusi pokkaripainos leffakannella. Toivottavasi saan PALJON RAHAA! Ostaisin talon Kalymnoksesta. "(Kauko Röyhkä fb:ssa)
Matti Kinnusen ohjaama, Kauko Röyhkän romaaniin pohjautuva Miss Farkku-Suomi saa maailmanensi-iltansa elokuussa Oulussa, mutta ensi kertaa valkokankaalla se nähdään jo Sodankylän elokuvajuhlilla.
Kauko Röyhkä on luonnollisesti paikalla. Hän lyö myös ruoskaa festivaaliklubilla, jossa hän tekee Narttu-yhtyeensä kanssa kesän ensimmäisen comeback-keikkansa.(Muita elokuvajuhlien musiikkiakteja ovat Erin ja Jaakko Laitinen & Väärä Raha)
Miss Farkku-Suomi-kirja kertoo suurelta osin Kauko Röyhkän nuoruudesta Oulussa. Elokuvakäsikirjoituksen siitä on muokannut ohjaaja Kinnunen.
Leffa on tarina 17-vuotiaasta Väldestä, jolle rumuus on kauneutta, vaikka hän haluaakin rakastaa Pikeä, luokan kauneinta tyttöä, josta myöhemmin tulee Miss Farkku-Suomi, Suosikin kauneuskilpailun voittaja.
Välde nauttii rosoisesta musiikista, Lou Reedin sanoituksista, New York Dollsista ja David Bowiesta. Kun muut viettävät iltoja diskossa, Välde pyöräilee yksin laitakaupungilla ja taltioi mieleensä kuvia tehtaan piipuista, autioista rannoista ja ruosteisista roskatynnyreistä.
Välde löytää hengenheimolaisen Sasusta. He perustavat yhdessä Torttu -bändin, kuuntelevat samaa musiikkia ja lukevat miten punk ja uusi aalto tekevät tuloaan maailmalla. Lehdissä puhutaan sellaisista bändeistä kuin Suicide, Clash ja The Sex Pistols. Oulun akustisen musiikin iltamissa hämyt laulavat vielä Bob Dylania ja Neil Youngia, kritisoivat jenkkejä, kaupallisuutta ja muotia.
Välde haluaa korjata maailman epäkohdat, mutta ensiksi olisi korjattava oman elämän puutteet. Välden muodonmuutos alkaa.
Miss Farkku-Suomen lisäksi Sodankylässä nähdään tänä vuonna kolme muutakin pitkän elokuvan kotimaista ennakkoensi-iltaa, Jarmo Lampelan Miesten välisiä keskusteluja, Rax Rinnekankaan Veden peili ja Jyri Kähösen Ja saapuu oikea yö.