torstai 21. kesäkuuta 2012

Brillon hengessä 19.kerran!
Lapin miehet Dr Feelgoodin jalanjäljillä, part III
Chris Fenwick  
Vuonna 1994 syöpään menehtynyt Dr. Feelgood solisti Lee Brilleaux muistetaan lähtemättömästi fanien ja muusikkoystävien keskuudessa. Tästä on hyvänä esimerkkinä miehen kotikonnuilla, Canvey Islandissa
Englannissa vuosittain pidettävä Lee Brilleaux Memorial.
Tänä vuonna muistotapahtuma järjestettiin 19. kerran. Toukokuun 4. päivä pidetty Memorial myytiin loppuun ennätysajassa, mikä kertoo omaa kieltään bileiden ja Feelgoodin suosiosta.
Tapahtuman järjestävä Dr. Feelgoodin pitkäaikainen manageri ja Lee Brilleauxin lapsuuden ystävä Chris Fenwick ei ole yllättynyt tapahtuman pitkäikäisyydestä.
– Feelgood on suosittu tasaisesti ympäri maailman. Olemme soittaneet vuosien varrella yli 30:ssa maassa. Tänä vuonna Memorialissa oli faneja muun muassa Japanista, Hollannista, Suomesta, Ranskasta ja
Irlannista, Chris luettelee ja lisää:
– Lee Brilleaux ansaitsee muistotapahtuman koska hän oli 100%:nen herrasmies ja erittäin läheinen ystäväni. Lee myös piti hauskanpidosta ja nautti nähdessään, että muillakin oli hauskaa.

Tulot hyväntekeväisyyteen

Lee Brilleaux Memorial pidetään Chris Fenwickin omistamassa Oysterfleet hotellissa. Tapahtuman lipputulot bändien palkkiot ja erilaista Feelgood tavaraa sisältävän huutokaupan tulot menevät
lyhentämättöminä kotona tapahtuvaa saattohoitoa tukevalle Fairhaven's Hospice at Home- järjestölle. Tänä vuonna Feelgood fanien iloksi Oysterfleetin lavalle nousivat muun muassa yhtyeen alkuperäinen
kitaristi Wilko Johnson, Canveyn vieressä sijaitsevasta Southendistä kotoisin oleva Kursaal Flyers sekä Lee Brilleauxin muistoa omalla tavallaan yllä pitävä nykyinen Dr. Feelgood.
– Tänä vuonna saimme kokoon 7400 puntaa lahjoitettavaksi Fairhaven's Hospice at Home- järjestölle. He huolehtivat Lee'n hoidosta hänen
sairautensa aikana.
– Bändikiinnityksiä on helppo saada tapahtumaan, mutta ei vain ole mahdollista päästää jokaista halukasta lavalle soittamaan. Ensi vuonna Memorial osuu Lee'n syntymäpäivälle 10. toukokuuta ja on taatusti yhtä
hyvä kuin aiemmatkin konsertit, Chris Fenwick lupaa.

Päivän aloittaa Memorial Walk

Canveyn juhlassa Lee Brilleauxin muistoa kunnioitetaan musiikin lisäksi myös ennen bileitä järjestettävän Memorial Walkin muodossa.
Chris Fenwickin vetämä Walk alkaa Dr. Feelgoodin ensimmäisen, "Down By The Jetty" lp:n kannen kuvaus paikalta ja päättyy "Sneaking Suspicion"-lp: kannesta tutulle Canvey Clubille. Matkan aikana tutustutaan niin öljyjalostamoteollisuudestaan tunnetun Canveyn rantamaisemiin kuin muihinkin Lee Brilleauxin ja Chris Fenwickin lapsuuden ja nuoruuden kohteisiin.
– Muistaakseni Memorial Walk on ollut osa tapahtumaa noin 15 vuotta. Kävely kestää vähän yli kaksi tuntia ja sen reitti on aika lailla sama joka vuosi.
– Kuvittelisin osallistujien pitävän Walkista, koska palaavat aina takaisin, vuosi toisensa jälkeen, Chris arvioi.

Dr. Feelgoodin suosion salaisuus

Tällä hetkellä Dr. Feelgoodin tekee erityisen ajankohtaiseksi huhtikuussa ilmestynyt kolmen cd:n ja yhden dvd:n sisältämä "All through the city" -boxi. Vuonna 1974 ensimmäisen levytyksensä tehneen Dr. Feelgoodin alkuperäisen kokoonpanon tuotannon kokonaisuudessaan sisältävä paketti muistuttaa hienolla tavalla bändin merkityksestä punkrockin tienraivaajana ja brittiläisen rhythm and bluesin sanansaattajana.
– Leen johtama Dr. Feelgood oli ainutkertainen. Feelgoodissa on jotain taikaa, jota en edelleenkään osaa selittää, Chris Fenwick miettii.


Jukka Rajala
Part I http://vaylanpyorre.blogspot.com/2012/05/lappilaiset-lee-brilleauxin.html?spref=fb 
Part II http://vaylanpyorre.blogspot.fi/2012/05/lapin-miehet-dr-feelgoodin.html