perjantai 29. kesäkuuta 2012

Varmat viihdyttäjät Kesäkissa Bluesissa! 
Neljännen Kesäkissa Blues- tapahtuman  pääesintyjinä ovat Kemin Puistopaviljongilla  21.heinäkuuta Suomibluesin kuningatar Erja Lyytinen ja amerikkalainen kitaran kultasormi Bob Brozman.
Erja Lyytinen, on maailmalla tällä hetkellä tunnetuin suomalainen bluesartisti. Hänen lukuisat kiertueet ympäri Eurooppaa ja Pohjoismaita, ovat vakiinnuttaneet hänelle vankan aseman musiikin ystävien piireissä.
Erja kiertää jatkuvasti oman bändinsä kanssa, jossa soittavat kitaristi Davide Floreno, basisti Roger Inniss ja rumpali Miri Miettinen. 
Alkuvuodesta häneltä julkaistiin Ylläs Jazz & Bluesissa uran ensimmäinen live DVD/CD Songs From The Road, joka on taltioitu Helsingin Savoy-teatterissa.Se ilmestyi Ruf Records-levymerkillä osana samannimistä sarjaa, jossa on aikaisemmin julkaistu Jeff Healeyn ja Luther Allisonin dvd-levyt. 
Kitaristi-laulaja Bob Brozman on aina kokemisen, näkemisen ja kuulemisen arvoinen.Brozman liu`utti Lapin Kultaa (R.I.P.) kitaransa kielillä ensi kertaa pohjoisessa Rovaniemen Roots`N River Bluesissa vuonna 1996, jonka jälkeen hän on ollut toivottu vieras myös täällä. Vaikka hän onkin ensisijassa bluesin taitaja, ei hänen soittonsa ole suruista tehty, sillä tämän maailmanmatkaajan show tarjoaa kuulijoille pirteän miksauksen maailman eri kolkkien roots-meiningistä. 
Bobin keikkaa Kesäkissa Bluesissa, ei kannata jättää väliin. Tulee nimittäin olemaan ainutlaatuinen elämys..
Tapahtumassa on myös tarjolla parasta lappilaista juurimusaa. Lauteilla nähdään nimittäin äskettäin mainion esikoislevynsä Inner Blues julkaissut kitaristi Slim Butler alias Jarmo Puhakka Slim Cuts-bändinsä kanssa ja rokahtavampi Queen Bee & the Bluetails.