perjantai 8. kesäkuuta 2012

Raj-Raj Bandiltä tulossa veret seisauttava albumi! 
Kuuntele makupala Jirga!


Supersuositun pajalalaisen Raj-Raj Bandin hanuristi-laulaja Hasse Notsten tunnetaan innokkaana maailmanmatkaajana. Milloin hän on reissussa moottoripyörällä Haitilla, milloin hän huristaa maasturilla kuoppaisia teitä Venäjän Karjalassa, milloin kiertää siirtolaisseutuja rapakon takana, mutta oli maailmankolkka mikä tahansa, musiikin suhteen kaikkiruokaisella Hassella  korvat ovat aina auki ympäristöstä tulvivalle soitolle ja nauhuri valmiina.
Jirga on ensimmäinen lohkaisu tulevalta Raj-Raj Bandin albumilta, joka julkaistaan Kiirunafestivaaleilla kesäkuun lopussa, ja senkin syntyhistoria on varsin kansainvälinen.
- Jirgahan on aivan minun päästä keksitty nimi, mutta ite kappale sai alkunsa viime kesänä Amerikan reissulla. Kävin Steve Miller Bandin konsertissa ja ensimmäinen inspiraatio siihen tuli tutusta Abragadabra-biisistä. Biitti ei kuitenkaan löytynyt vielä siinä vaiheessa, vasta maaliskuussa, kun olin kavereitten kanssa laskettelemassa Dolomiiteillä. Siellä kuulin Vaya Con Diosin  vanhan hitin Nah neh nah ja lukko aukesi ja poljento löytyi.
Hasse kertoo, että uudelle pitkäsoitolle paristakymmenestä kappaleesta tulee mukaan 15. Levyllä ei ole vielä nimeä, mutta hän on erittäin tyytyväinen kaikkiin taltionteihin. Lavabravuureista Ievan polkasta hän ei osaa vielä sanoa, tuleeko se levylle.

- Suomessa kappaleista varmaan parhaiten tunnetaan Tupakka, viina ja villit naiset ja Väärä viitonen meän tavalla esitettynä ja osin uuella tekstillä. Sama juttu J Karjalaisen Juomaripojan kanssa, jossa huuliharppua ja dobroa soittaa Örjan Mäki (Willy Clay Band).
- Loistava muusikko, lähtösin Pajalan kaivosmetropoli Kaunisvaarasta, soittaa joissain kappaleissa myös steelkitaraa, Hasse huomauttaa.
Raj-Raj Bandilta on odotettavissa tänä kesänä paitsi albumi, myös entistä enemmän keikkoja. Suomessakin yhtyettä kuullaan Sääskisafarin yhteydessä ainakin 
Rovaniemellä 17.7. ja Tornion Twin City-festivaaleilla 18.7. ja Ruotsin puolella omilla keikoilla  15.6. Kalixissa (Kulturnatta), 16.6. Övertorneålla ( Folkets Hus, Biosalen), 30.6. Kiirunassa (Kirunafestivalen), 13.7. Övertorneålla (Tornedalia, Utescen), 25.7. Gammelstadissa (Hägnan) ja 2.8. Luulajassa (Lulekalaset)