sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Agentsilta tuhti rock'n'roll-paketti!


"Väkevintä Agentsia aikoihin: medley-sovitus Chuck Berryn Maybellinestä ja Memphis, Tennesseestä svengaa kuin päätön hirvi. Laulaja Vesa Haajan myötä Agents on siirtynyt iskelmäpopista takaisin beat-henkiseen ilmaisuun - eli juurilleen. Se tulee esiin erityisen hyvin yhtyeen keikoilla, jotka ovat nykyisellään osittain silkkaa perinne-rock'n'rollin hurmosta. "
Näin kuvaa toimittaja Mikko Aaltonen Helsingin Sanomissa viime viikolla ilmestynyttä Vesa Haajan ja Agentsin Stage / In Studio -julkaisua, joka sisältää cd:n ja dvd:n. Levyllä on 18 biisiä – livenä tai  studiossa äänitettyinä ja dvd:llä dokumentti plus 19 biisiä niin ikään livenä tai studiossa äänitettyinä. Katso julkaisun teaser  http://www.youtube.com/watch?v=iXW1L4PjL_A
Levyn dokumentin on toimittanut Pekka Laine ja siinä yhtyeen pomo kitaristi Esa Pulliainen kertoo Agentsin historiasta.
- Agentsit on semmosii viimesii mohikaaneja. Se on se joku tietty liekki, mitä  me vaalitaan, Esa pohdiskelee  Agentsin menestyksen saloja.ja vertaa kuivan humoristiseen tyyliinsä yhtyeensä soinnin pehmeyttä villasukkaan, josko sieltä vastaus löytyisi.
On Stage / In Studion-paketin ensimmäinen single  Ikäväni tuli ulos keväällä.  Biisin on levyttänyt ensi kerran 1958  Olavi Virta nimellä Ikävöivän laulu.Uusin lohkaisu Moody river on kuultavissa Ratas Music -sivujen jukeboxissa ja se on julkaistu vain digitaalisesti.
 - Moody River on varmaan ensimmäinen biisi, mitä aloimme harjoitella tällä uudella kokoonpanolla, Vesa Haaja muistelee tarkoittaen uudella kokoonpanolla Agentsia vuodesta 2008 lähtien, jossa hänen lisäksi ovat olleet mukana Esa Pulliainen kitara, Kai Pulliainen basso, Heikki Sandrén rummut ja Juho Hurskainen saksofoni.
Vesa Haaja & Agents keikalla Rovaniemen Jutajaisissa 29.6. ja Ylläs Soikoon-tapahtumassa  12.7.