lauantai 2. kesäkuuta 2012

Rovaniemen 
Summertime Bluesiin!
KING KING:  Alan Nimmo (laulu, kitara), Bennett Holland (koskettimet), Lindsay Coulson (basso) & Wayne Proctor (rummut)
Kuuminta hottia brittiläisissä bluespiireissä on tällä hetkellä kitaristi-laulaja Alan Nimmon johtama funkahtava bluesrockkombo King King.
Arvostettu Blues Matters-lehti palkitsi viime vuoden lopussa yhtyeen parhaana livebändinä ja sen esikoisalbumin Take My Hand parhaana studioalbumina ja muutama päivä sitten julkistettiin myös British Blues Awards-ehdokkaat ja jokainen bändin jäsen on mukana kisassa omassa kategoriassaan ja itse bändi ja sen pitkäsoitto omassaan.
King Kingin musiikillisia sukulaisia ovat lähinnä Fabulous Thunderbirds ja Stevie Ray Vaughan. Yhtyeen laulaja Alan Nimmo tuo mieleen paikoin jopa Robin Trowerin muinaisen vokalistin James Dewarin 1970-luvulta, jota moni muistaa lämmöllä vieläkin. Viime vuosinaa King King on kiertänyt ahkerasti Eurooppaa ja esiintynyt kaikilla suurilla brittifestareilla Edinburghista Glastonbyryyn.
Rovaniemellä King King esiintyy  viidennessä Summertime Bluesissa perjantaina 13. heinäkuuta, ravintola Valdemarissa. Lisäksi Alan Nimmoa ja pianisti Bennett Hollandia kuullaan edellisen illan laivaristeilyllä, jolloin Kemijoen Helmi vie bluesvieraat sightseeingille.
Summertime Bluesin lauantain pääesiintyjä on bluespromoottori Jarmo Puhakan bändi Slim Butler & The SlimCuts, jonka kanssa juhlitaan Puhakan pitkäaikaisen unelman toteutumista eli Slim Butler´s Inner Blues-albumin ilmestymistä.
Molempina iltoina tapahtumassa esiintyy myös entisten rovaniemeläisnuorten vaatimuksesta 1970-luvun suosikkiorkesteri Arcticus. Parin vuoden takaisen hurmoshenkisen paluukeikan jälkeen Arcticus on yhä Rovaniemen suosituin rock-orkesteri, joten nostalgiakin sijansa saakoon. 
 Summertime Blues-liput ennakkoon www.lippupalvelu.fi ja risteilyvaraukset puh. 0400-292132