perjantai 22. kesäkuuta 2012

Mira Sunnarilta ja Matti Hyvöseltä sinkut!
Kaksi ansioitunutta lappilaislaulajaa Mira Sunnari ja Matti Hyvönen ovat julkaisseet radiosoittoon sinkut. 
Mira  tekee ensimmäistä albumiaan Kime Klementtisen Greatsounds-studiossa. Ensimmäinen makupala levyltä on Miran itse tekemä Laulu.
Alun herkkä hempeily pianon kanssa antaa odottaa Laura Voutilais-tyyppistä perusiskelmää. Kuitenkin kovana metallidiggarina tunnettu ilopilleri yllättää. Kappale lyö kuin sata salaamaa. Ääni täynnä tunteen paloa ja taustalla rankat heavykitaravyörytykset kuulostavat juuri Miralta itseltään, joten pitkäsoittoa odottaa mielenkiinnolla.
Tangojuuristaan huolimatta, Mira on myös rock ja powermeininki sopii hänelle huomattavasti paremmin kuin jollekin Heidi Kyrölle, sen osoitti viime vuonna jo, varsin onnistunut liikku eli  laulaminen heavybändin solistina.
Laulu on tulossa digimyyntiin, mutta sen voi myös kuunnella täältä: http://www.mirasunnari.fi/kuuntele.php

Viime vuonna 50-vuotistaiteilijajuhlaa viettäneen rovaniemeläislähtöisen Matti  Hyvösen laulu on lattari Tunteet on tulleet piilosta pois, joka on Kari Kuuvan kynästä. Muutama vuosi sitten hän julkaisi albumillisen latinalaismusiikin helmiä, joten genre on monipuoliselle laulajalle tuttu. Matin biisin on sovittanut jyväskyläläinen Jussi Niemi, jonka hoteissa syntyi myös hänen edellinenkin sinkku Kohtalon kulkuri.
Hyvösen laulajan urahan lähti liikkeelle 14-vuotiaana kun hän voitti juhannuksena 1961 Ounasvaaralla Suomen Robertino-laulukilpailun. Sen kautta  hän pääsi Mauno Kuusistosta kertovan Kertokaa Se Hänelle-elokuvan nuoren laulajan rooliin. Ennen etelään  muuttoaan, Matti ehti keikkailla Lapissa muun muassa Jukka Lainkarin, Caravanin ja Dominon solistina. Keikkailuvuosien jälkeen, varsinaisen elämänuransa Hyvönen loi oopperalaulajana ja musiikinopettajana, mutta nyt on taas aktiivisemmin mukana kevyessä musiikissa.