torstai 14. kesäkuuta 2012

Gary Heffern löysi hengenheimolaisen Norjasta! 
Rovaniemellä asuva americana-artisti Gary Heffern on löytänyt yhteisen sävelen Ed Pettersenin kanssa. Molemmilla jenkeillä juuret ovat pohjoisessa, Garyllä Suomessa ja Edillä Norjassa. Etsiminen on synnyttänyt lauluja ja nyt he työstävät yhteistä albumia, joka tehdään Norjassa.
Ivalolaissyntyinen Gary eli Veli-Matti Tervaniemi adoptoitiin Amerikkaan vuonna 1958 ja nyt viime vuodet hän on asunut Lapissa ja työskentelee Rovaniemen kirjastossa. Amerikassa hän oli laulajana muun muassa sandiegolaisessa kulttibändissä The Penetrators ja hänen tuttavapiiristään hänen soololevyillä on kuultu esim. Pearl Jamin, R.E.M.:in ja Los Lobosin soittajia. Garyn tarina on kerrottu hyvin TV1:n Tositarinassa, jonka voit katsoa  TÄÄLTÄ!  
Nashvillessä asuvan Ed Pettersenin juurten löytyminen Sortlandista Longoyan saarelta on tuonut hänet viime vuosina entistä useammin Norjaan. Garyn tavoin hänet lokeroidaan nykyään musiikkona americanaan. Parhaiten hänet tunnetaan Song Of America-triplasta, joka sisältää 50 laulua ja esityksiä laulajilta kuten Bettye LaVette, The Blind Boys of Alabama, John Mellencamp, Freedy Johnston ja Devendra Banhart. Sitä hän teki yhdeksän vuotta ja se kertoo Amerikan historian hänen tavallaan. Vuonna 2007 protestilaulajan piirteitäkin omaava Pettersen julkaisi myös paljon huomiota herättäneen levyn The New Punk Blues of Ed Pettersen. Oman soolotuotannon lisäksi hän on tehnyt lauluja myös soullaulaja Candi Statonin ja blueslegenda Bettye LaVetten tyyppisille artisteille.
Tässä yksi raakaversio yhteislevylle tulevasta biisistä. Se on Garyn tekemä  ja sen laulaa Ed Pettersen: http://soundcloud.com/shikawkee-1/stubborn-vocal-track-1-1
Heffern jatkaa myös yhteistyötä oululaisen Beautiful People-yhtyeen kanssa. Tässä vanhaa juttua Garystä ja heidän levystään: http://vaylanpyorre.blogspot.fi/2011/04/gary-heffern-on-road-gary-heffern.html