sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

RED HOT rockaa ja rollaa Ylläksen Kaivohuoneella!

Helsinkiläinen RED HOT tekee keikkaa enää harvakseen, mutta Ylläs Soikoon-tapahtuman rokkiklubilla Kaivohuoneella yhtye esiintyy kahtena iltana 13. ja 14.7.seuranaan Mr Breathless & Varjokuva Combo sekä Reddington, joka tuo tuulahduksen enempi 1960-luvulta.
RED HOT on yksi arvostetuimmista 1950-luvun rock`n`rollia ja rockabillyä esittävistä bändeistämme, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.
 - Yhtye soittaa Amerikan rockia paremmin kuin useimmat amerikkalaiset! Kaikki soittajat ihailevat Robert Gordonia ja edesmennyttä ystävääni Danny Gattonia ja sen kuulee myös heidän soundistaan. Kitaristi Tommyllä (Lyijynen) Gattonin kuviot ovat hallussa ja laulaja Paulin (Kallonen) ääni muistuttaa Robert Gordonia."
Näin sanoo jenkkimuusikko Memphis Mike, joka esiintyi RED HOTin kanssa vuonna 2000 Jackson Tenneseessä, jonne yhtye oli kutsuttu ainoana eurooppalaisena yhtyeenä esiintymään Rockabilly Hall Of Fame-museon vihkiäisjuhliin.Muita esiintyjiä olivat muun muassa Wanda Jackson, Rocky Burnette, D.J. Fontana ja Buddy Hollyn ja Bill Hayleyn taustabändit. Samaisella reissulla RED HOT esiintyi myös Las Vegasisin Gold Coast Casinolla Rockabilly Easter Weekend-tapahtumassa.
Amerikan manteretta tutummaksi yhtyeelle on käynyt kuitenkin Eurooppa,  jota se on kiertänyt etenkin "henkisen isänsä" laulajalegenda Robert Gordonin kanssa. Link Wrayn ja Chris Speddingin kaltaisten kulttisoittajien kanssa esiintynyt Gordon on tehnyt yhteiskeikkoja  RED HOTin kanssa jo nelisenkymmentä. Ensimmäinen oli kesäkuussa 2003 Helsingin Rock`N Roll Jamboreessa ja viimeisin joulukuussa 2011 Tavastialla Remu & Hurriganesin 40v-bileissä.
RED HOT on kulkenut onnellisten tähtien alla, maine on kiirinyt ja se on saanut kokea urallaan monia ikimuistoisia hetkiä. Harvinaislaatuinen kokemus yhtyeelle oli toimiminen Leningrad Cowboysien lämmittelybändinä Helsingin Senaatintorilla vuonna 2003, jolloin kuulijoita arvioitiin olevan paikalla noin 60 000 ja seuraavana vuonna RED HOTin yksi musiikillinen haave toteutui, kun yhtye pääsi säestämään Suomen keikalla Sun records-kettu Billy Lee Rileya, jonka biisistä RED HOT nappasi nimensä perustamisvuonna 1995.
YHTYE: Paul Kallonen (laulu & kitara), Tommy Lyijynen (kitara), Pekka Seppälä (rummut), Lasse Sirkko (basso).

LEVYT: EP Almost Live 98 ja CD:t Usual Thing (Bluelight Records) ja Spellbound (Jungle Records)

RED HOT ja vierailevana solistina Robert Gordon.