lauantai 9. kesäkuuta 2012

Ylläs Soikoon-tapahtumassa juhliva
Varjokuva tänään radion Lavalauantaissa!

Tanssiyleisön suursuosikin Varjokuvan huhtikuinen Parolan Satulinnan keikka kuullaan tänään lauantaina Radio Suomessa klo 19.08.-20.00. Ohjelma on  Tarja Närhen toimittama ja se uusitaan 21. heinäkuuta.
Satulinnassa Varjokuvan keikalla  oli vierailevana tähtenä suomalaisen rock`n`rollin vauhtipyörä, Suomen Jerry Lee Lewis, Mr Breathless. Hänet nähdään lauteilla yhtyeen kanssa myös 12. ja 13.7. Ylläs Soikoon-tapahtumassa, jossa Varjokuva juhlii 10-vuotista taivaltaan.
Yhtye tuntee suurta lukkarinrakkautta Äkäslompolon iskelmä- ja tanssimusiikin ystävien tapahtumaa kohtaan ja syystäkin, sillä siellä Varjokuva loi kannuksensa.
Vuonna 2002 yhtye ilmoittautui ensi kerran Ylläksen tanssiorkestereiden Suomen Mestaruus-kisaan The Cruels -nimellä, mutta kilpailuun tuli jo Varjokuvana ja voitti. Toistamiseen yhtye oli mukana kolme vuotta myöhemmin ja taas tuli ykkössija. Martti Metsäkedon johtama tuomaristo oli valinnassaan yksimielinen. Raati kiitti Varjokuvaa monipuolisesta rytmien hallinnasta, tyylitajuisesta ja valovoimaisesta esiintymisestä, persoonallisuudesta ja ammattitaitoisuudesta. 
TV2:n Kesäillanvalssi-ohjelman vakio-orkesterina Varjokuva toimi kesällä 2005 ja 2006. Yhtyeen liideri Kyösti Mäkimattila on myös tullut tutuksi samaisen ohjelman juontajana.
Varjokuva on taitavasti sulattanut yhteen 1950- ja 1960-lukujen iskelmä-,tanssi-, rautalanka- ja rockmusiikin. Heidän soundinsa kulkee pitkin ajattomia polkuja, joissa hienosti sekoitetaan mennyt aika tähän päivään.
Tanssilavojen ja huvipaikkojen yleisöstä moni onkin saanut Varjokuvan musiikista vastauksen toiveisiinsa,
ja radioaaloille kappaleista ovat jääneet soimaan muun muassa Tanssit talolla ja Vanha rokkistara, jossa vierailevana solistina on näyttelijä Tapio Liinoja.

Elävää kuvaa Varjokuvan ja Mr. Breathlessin Parolan Satulinnan keikalta!