perjantai 12. elokuuta 2011

Andy McCoyta odotetaan Pyhälle!
Kitaristi Andy McCoy esitteli Turun Down By Laituri -festivaaleilla julkisen rokkiminänsä toisen puolen eli "erakoituneen" taidemaalarin. Runsaasti yleisöä kerännyt McCoy hits canvas-näyttelyssä oli esillä hänen värikkäitä töitään, joissa rock oli mukana monissa muodoissaan, aina nuoruuden esikuvista Marc Bolanista, Iggy Popista ja New York Dollsista sähkökitaran historiaan.
Näyttelyn yhteydessä Andy paljasti, että ennen Euroopan rundia taulut siirtyvät Pyhätunturille. Nyt hänen nimensä on ilmestynyt myös Ruskaswingin esiintyjälistalle. Ohjelman mukaan hän esiintyy Hotelli Pyhätunturissa 10.9. klo 24.00.
- Kun Andystä on kysymys, sitä ei koskaan tiedä. Näyttely- ja keikka-asia ovat vielä auki, mutta toivotaan, että hänet saadaan tauluineen synnyinseudulle, Ruskaswingin tiedottaja Ulla Lahdenmäki sanoo ja toppuuttelee etelän faneja suhtautumaan asiaan vielä varauksella ja ennen lentolippujen varaamista, odottamaan vahvistusta.

McCoyn keikoista vastaava Tiina Vuorinen Live Nationistä ei myöskään vielä allekirjoita entisen Hanoi-kitaristin Pyhän esiintymistä.
- Palaan asiaan, kun saan Andyn kiinni, hän kuittaa.
Jos Andyn Lapin matka nyt kuitenkin toteutuu niin todennäköisesti hän saapuisi kitaran ja Angelansa kanssa kuten kolme vuotta sitten, kun Pelosenniemellä paljastettiin hänen näköispatsaansa.Viimeaikaisissa haastatteluissahan Andy on kertonut suunnittelevansa sooloalbumia, joka olisi enemmän unplugged-pohjalta. Patsasjuhlien jälkeen Andyä ei ole pohjoisessa nähty. Epäonnistunut yritys Foo Fighters-kitaristi Chris Shiflettin kanssa toki muistetaan, sillä sehän lässähti juuri pohjoisen porteille.