perjantai 26. elokuuta 2011

Lordin arkistot avautuvat!
Ensi vuonna tulee kuluneeksi kymmenen vuotta, kun Lordi kohautti Suomea ensimmäisellä albumillaan Get Heavy. Ensi vuonna tulee myös 20 vuotta siitä, kun Lordin ensimmäinen demo syntyi, joten Lordilla on juhlaan monta syytä
Varaslähtö otetaan jo tulevana syksynä, jolloin julkaistaan jytky boksi The Lordi Scarchives vol. 1. Se on täynnä ennenjulkaisematonta materiaalia, mutta tuskinpa hänen ensimmäistä Torniossa tekemäänsä Lordi-videota, jossa hän esiintyi ilman maskia. Luvassa on kuitenkin tuhti paketti, jossa on sisällä vinyyli, CD, DVD ja tietysti Lordi-historiaa kuvitettuna ja kirjoitettuna.
Kuten tunnettua, Mr Lordin alias Tomi Putaansuun ideat Get Heavy-albumille syntyivät suurimmalta osalta Tornion Leinikinkatu 5:ssä ja Meeri Ponkalan jättihampurilaisten voimalla. Medianomiopinnot rajakaupungissa pitkittyivät, mutta samalla kypsyttivät Lordi-ideaa, nimen keksimästä myöten, ja koko Eurooppa palkitsi sittemmin Tomi Putaansuun viisuvoitolla.
Suomelle se oli voitto, mutta Lordille taakka.Ymmärrettävää on, että hyökyaallon huipulta tullaan nopeasti alas, mutta Suomessa Lordilla näyttää olevan erityisen vaikeaa löytää tasaista menestystä. Onneksi maailmalla yhtyeen suosio pitää ja festivaalinimien joukossa nimi kirjoitetaan yhä suurin kirjaimin.
Toivotaan, että Tomi Putaansuun työ taas palkitaan meilläkin, jottei Lordista tule joulupukin kaltaista hahmoa, joka otetaan kaapista vain kerran vuodessa eli Euroviisujen aikaan ja sitähän Mr Lordi ei halua.