perjantai 19. elokuuta 2011

Veskun ja Samulin Pontiac kohti Inaria!
Mika Kaurismäen Tie Pohjoiseen-elokuvan kuvaukset alkoivat elokuun alussa ja jatkuvat vielä tämän viikon Helsingissä, jonka jälkeen siirrytään pikkuhiljaa pohjoiseen.
Elokuvassa nähdään ensikertaa yhdessä valkokankaalla tähtinäyttelijät Vesa-Matti Loiri ja Samuli Edelmann. Vielä vuosi sitten Loiri vakuutti elokuvauransa päättyneen, mutta yhteinen elokuva vanhan ystävän kanssa sai mielen muuttumaan.
Marianna filmsin tiedottaja Maria Kaurismäki kertoo, ettei Tie Pohjoiseen-elokuvaa filmata Meri-Lapissa, vaan pohjoisessa kuvaukset tapahtuvat Rovaniemeltä pohjoiseen.
- Kuitenkin, jos joku bongaa kuvausryhmän tien päältä, matkalla pohjoiseen 22.8.-27.8 ja lähettää siitä minulle kuvan todisteeksi, saa yllätyspalkinnon, Kaurismäki lupaa ja pyytää lähettämään kuvat os:een maria.kaurismaki@gmail.com.
Tie Pohjoiseen-elokuvan kuvaukset ovat aikataulusta jäljessä, mutta syytä siihen ei haluta paljastaa. Onko Veskun häilyvä terveys mahdollisesti syynä hitaaseen matkavauhtiin, sitä Kaurismäki ei kommentoi.
- Päivä kerralla edetään, hän toteaa. Salassa pidetään myös päättyykö isän ja pojan välienselvittely punaisen Pontiacin kyydissä Inarinjärven vai Jäämeren rannalle.