tiistai 30. elokuuta 2011

Jazz-Jaska Tornioon!
Suomen seuratuimpiin jazzrumpaleihin kuuluva Jaska Lukkarinen juhlistaa syyskuussa uuden albuminsa Neutral Terrain julkaisua kiertueella, jonka pohjoisin keikka on Tornion Musiikkitalolla 14. 9. klo 19.00. Miehen toinen triolevy on samalla lähtölaukaus hänen omalle Jaskaa-levymerkille.
Lukkarinen on tuttu näky usean nimiyhtyeen rumpupallilta. Hän soittaa muun muassa Ricky-Tick Big Bandissä, Dalindeòssa, Jukka Eskola Quintetissä ja Honey B & T-Bonesissa. Hänen plakkarista löytyy myös vuodelta 2010 valinta Pori Jazzin vuoden taiteilijaksi.
Jaska Lukkarinen Triossa soittaa bändiliiderin ohella saksofonisti Jussi Kannaste ja basisti Antti Lötjönen. Lukkarinen on alusta alkaen visioinut triolleen pitkää ikää ja usein projektiluontoisella nykyisellä jazzkentällä harvinaista ”bändimäisyyttä”. Uudella albumilla yhtenäisyys näkyy soiton lisäksi kaikkien trion jäsenten osallistumisena sävellystyöhön.
Suomijazz.com luonnehtii Jaska Lukkarinen Trion uutta Neutral Terrain-albumia syksyn merkkitapaukseksi:
"Trio lähestyy albumillaan jazzia genren amerikkalaisen perinteen kautta, jatkaen ensialbuminsa viitoittamalla tiellä ja samalla syventäen ilmaisuaan. Lukkarinen onnistuu luomaan rytmisesti ja melodisesti vahvaa, vapautuneen kuuloista nykyjazzia.
Nuori rumpali astuu askeleen eteenpäin myös bändinjohtajana, säveltäjänä ja artistina. Musiikilla on tilaa hengittää ja trio improvisoi pakottoman oloisesti. Jussi Kannasteen saksofoni astelee kuulaasti rytmikaksikon tukevan svengin päällä ja minimalistisista osasista rakentuu huomattavan täyteläinen ja tiivis kokonaissoundi."