perjantai 5. elokuuta 2011

Tankki täyteen Blues Stationiltä!
Joku on kutsunut minua Archie Bunkeriksi, ei haittaa. Oma nojatuoli mulla kyllä on, mutta sen verran on eroa, että annan kyllä Uula-koirani sillä istua, aamukahvin aikaan. Hyvätapaisen koirani puolesta hoidan myös haukkumisen ja nyt on pakko ärähtää paikallisesti Meerin Grillin varjosta.
Kati ja Ari Eskelinen Blues Stationiltä ovat viritelleet yhteistyötä luulajalaisen Svartöns Blues-yhdistyksen kanssa. Nyt lauantaina nähdään, jatkuuko yhteistyö ja kannattaako satsata.
Eskeliset ovat ottaneet keikalle alabamalaisen, melkoisen maineen omaavan George Kilby Juniorin ja hänen Road Dogsinsa.
Musiikkihan on just kuin tehty Blues Stationin kanta-asiakkaille, mutta viime päivät olen ihmetellyt, missä on solidaarisuus, kun on olemassa Facebook ja muut värkit, joilla levittää ilosanomaa.
Eivät edes Blues Stationin vapaamatkustajat ole sivuillaan tietoa levittäneet. Eivät omaa parastaan ymmärrä. Jos Blues Station saataisiin täyteen, niin saman tason roots-konsertteja tulisi jatkossakin. Toisaalta Blues Stationin tapaisia vaihtoehtoisia pikkupaikkoja Tornio tarvitsee.
Olen myös miettinyt onko roots-musiikki laajemminkin merilappilaisia yhdistävä tekijä. Ei. Sehän on varmaan kaikille itsestään selvää. Silloinhan meillä olisi yhteinen yhdistys Kemin, Tornion ja Haaparannan kanssa ja haarakonttori Kaakamossa.
Valtakunnallinen bluesmedia ei ole ollut George Kilbyn Tornion keikasta kiinnostunut. Sen ymmärtää. Ammoisista ajoista lähtienhän uusi musa on tullut Suomeen Haaparannan kautta ja usein ennen kuin Helsinkiin. Kilby kiinnostaa vasta sitten, kun hän keikkailee pääkaupungissa. Näin kävi muun muassa tanskalaisen Thorbjörn Risagerin kohdalla, joka esiintyi Kalottjazzissa.