lauantai 20. elokuuta 2011

Mika ja Sauli, lappilaisen tanssimusiikin uudet listanimet!
Torniolaisen iskelmäkomeetan Mika Jefremoffin albumin, Hetki Lyö Sydän Lyö, nimikappale nousi heinäkuussa heti Tätä Suomi Tanssii-Top 30-listalle ja se on pysynyt mukana listalla nyt jo kuukauden verran.
Musiikkijuontajat ja -toimittajat äänestävät kautta Suomen kappaleet listalle ja samaiset henkilöt valitsevat myös perinteisen Kuukauden Levyn.
Heinäkuun voittaja oli Sinitaivas albumillaan Totta ja kaunista. Kakkoseksi äänestyksessä tuli ranualaisen Sauli Kortesalmen esikoislevy Pohjoisen tuulia, kolmanneksi Frederikin Ladyboy ja neljänneksi Mika Jefremoffin Hetki lyö sydän lyö, josta tässä
muutama raadin kommentti:

- Torniolaismiehen ensimmäinen kokopitkä cd sisältää Mikan kuuloista, rehellistä tanssimusiikkia 16 kappaleen verran. Nyt kun ensimmäinen cd on saatu julkaistua, niin ei kun vain keikoille testaamaan kappaleiden toimivuutta livenä. (Juke)
- Mukavia tanssikappaleita koko levyllinen tanssirytmeineen. (Lasse)
- Varmasti tosissaan tehty levy, hatunnosto siitä. Onhan tässä tietynlainen kokonaisuus omalla tyylillä. (Rami)

Tässä myös valitsijoiden mielipiteitä koskien ranualaisen rekkakuskin Sauli Kortesalmen Pohjoisen tuulia-omakustannetta.
- Näitä tällaisia perusmeininkiä tarjoilevia solisteja tarvitaan joka lauantai-ilta pidettävissä tansseissa. Kaikessahan on jälleen kerran paljon parantamisen varaa, mutta kyllä näidenkin kappaleiden tahtiin tanssii varsin hyvin. (Juke)
- Miellyttävä ääni solistilla, tekniikassa ehkä hieman hiomista. Melodiat eivät häikäise ja tuotantopuolihan tässä muutenkin ontuu. Levy on varmaan tehty tosissaan, mutta kuulostaa valitettavan "halvalta". (Rami)

- Harmitonta perustanssimusiikkia. Ei kyllä jätä varsinaista jälkeä omaan mieleen. (Ultsi)
- On niin pohjoisen makuinenkin ensikuulemalta tämä pitkäsoitto. Tanssittavaa musiikkia joka raita. (Lasse)
(Lähde: Discopress)